Upečte si koláč ze zakysané smetany. Ta však není jedinou složkou, jelikož na chuti a vláčnosti se pozitivně podepisuje i vanilkový krém. Doporučujeme ochutnat – je skvělý!

Když se rozhodnete si něco upéct, tak by to mělo být pokud možno velmi chutné a také celkem jednoduché pokud jde o přípravu. A to přesně se dá říci o tomto koláči ze zakysané smetany, který je navíc doplněný vanilkovým krémem. Pokud vás honí mlsná a milujete domácí výtvory, tak si buďte jisti, že s tímto konkrétním vedle rozhodne nešlápnete. Kladem je jak chuť založená na dokonalém souladu surovin, tak i jednoduchost. I když pečete jako začátečník, problémy mít nebudete. Tím si buďte jisti.

Jaké ingredience budete na koláč ze zakysané smetany potřebovat?

Bez ingrediencí to samozřejmě nepůjde. Jaké budete potřebovat? Že to bude zakysaná smetana a vanilka, to již víte. Co to ale bude dalšího? To vám řekneme. Ingredience jsme rozdělili na dvě skupiny. Začínáme tím, bez čeho se neobejdete při přípravě těsta.

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek hrubé mouky
  • 1 šálek mléka
  • 1 necelý šálek cukru
  • ½ šálku oleje
  • 2 vejce
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva

Suroviny na těsto máte. Jak můžete vidět, místo vody je použito mléko, což oceníte, jakmile ochutnáte. Dále je nutné samozřejmě mít k dispozici i suroviny na samotný krém, bez kterého se také neobejdete. Co budete potřebovat v tomto případě?

Čtěte také: Jazyk je zrcadlo celého našeho těla. Zjistěte vše o svých problémech na základě barvy svého jazyka!

  • 2 šálky zakysané smetany
  • 1 necelý šálek moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 balení produktu Zlatý klas
  • 1 balení vanilkového pudinku

Jak vidíte, na vanilkový krém byl použitý klasický pudink, pro celkovou jednoduchost. Pokud chcete, je možné jít i přírodní a náročnější cestou s vaječným žloutkem a dále také s pravou vanilkou.

Jak na to? Začít je vhodné těstem

Začínáme těstem, které se chystá úplně jednoduše. A to tak, že se všechny ingredience jenom promíchají dohromady. Je ale nutné postupovat po fázích. Nejprve se vyšlehá vejce spolu s cukrem. K této směsi se následně přidá olej a také mléko. Když má směs požadovanou konzistenci, už stačí jenom přidat ostatní suroviny. Těsto je možné míchat ručně, nebo také v kuchyňském robotu.

Ani krém není na přípravu nijak složitý

Těsto je hotové a tak můžete jít na přípravu krému. Ani tady nemusíte dělat jakékoliv složitosti. Stačí nejprve připravit daný krém. A to tak, že použijete všechny suroviny, které společně jenom smícháte dohromady, dokud nevznikne hladký táhlý krém. Jeho výhodou je, že se nemusí vařit a tak je hotový v podstatě za pár minut. Tím máte i druhou surovinu a můžete začít s finalizací.

Vše na plech a potom i do trouby

Když je těsto hotové, je možné ho nalít na plech. Ten je třeba vytřít máslem a vysypat moukou, nebo je možné použít pečící papír. Nalijte však jenom polovinu těsta, jelikož daný koláč ze zakysané smetany je třeba vrstvit. A to tak, že na první polovinu těsta dáte připravený krém. Potom opět druhou polovinu těsta. Pokud budete chtít inovovat, je možné do krému přidat i různé ovoce, díky kterému může být váš koláč pokaždé jiný.

Následně plech zamíří do trouby, kde ho pečete po dobu zhruba 45 minut podle toho, jakou bude mít barvu. Teplota pečení je standardních 180 stupňů Celsia. Když je upečený, již ho pouze vyndáte z trouby a již ho necháte odpočívat při pokojové teplotě. Potom nakrájíte a můžete servírovat.