Upečte si ten nejlepší jablečný koláč! Je jedinečný díky pudinkové náplni!

Zdá se, že téměř všechny recepty na jablečné koláče jsou již známé, nicméně počet kombinací těsta a jablek je nekonečný. A to je to skvělé! Těsto je vláčné díky jablečné šťávě a stává se nádherně voňavým!

V této verzi koláče je celek doplněn pudinkem, který mění obyčejný koláč ve vynikající dezert. Tato kombinace chutí a textur si získá srdce i těch, kteří sladké dezerty zrovna nemusí.

Co budete potřebovat?

  • 250 g másla
  • 450 g cukru
  • škrob
  • pšeničnou mouku
  • 4 ks vajec
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • špetku soli
  • mléko
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 5 ks vaječných žloutků
  • 1 kg jablek
  • 1 ČL skořice
  • 2 PL citrónové šťávy

Jak na to?

  1. Nalijte si mléko do pánve se silným dnem. Poté přidejte 5 žloutků a směs si vyšlehejte. Následně přidejte mouku, škrob a cukr. Důkladně promíchejte.
  2. V další misce si připravte krém. Vyšlehejte si vejce a cukr. Postupně přidávejte prášek do pečiva, zbývající škrob, špetku soli a roztavené máslo. Důkladně rozmixujte.
  3. Dáke si oloupejte jablka. Nakrájejte je na malé kousky, pokapejte citrónovou šťávou a posypte skořicí.
  4. Vezměte si pekáč, nejlépe ve tvaru čtverce 24 x 24 cm, a vyložte si ho pečícím papírem.
  5. Do pekáče si vylejte polovinu těsta a tu pokryjte plátky jablek.

  6. Další vrstvu tvoří krém.

  7. Zbylé těsto aplikujte opatrně na krémovou vrstvu, nebo lépe – vytvořte mřížku.

  8. Pečte cca hodinu při 180 stupních.

  9. Před podáním posypte cukrem.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Ideální dárek pod stromeček? Dárkový poukaz!