Upečte si unikátní tvarohový koláček. Nebudete potřebovat ani mouku, ani vajec. Zaujme tak svou jednoduchostí, nízkou cenou, ale i vynikající chutí. Zkuste a uvidíte

Tento tvarohový koláček je něco, co můžete jenom tak mlsat, co si můžete dát k snídani, stejně jako něco, čím jistě pohostíte celou řadu různých lidí. Jedná se o jakousi alternativu lívanců. Je však mnohem chutnější, zajímavější a pokud jde o přípravu, tak je i unikátnější. V první řadě třeba proto, že nebudete potřebovat ani mouku, stejně jako se u tohoto receptu obejdete bez vajíček. Nevěříte? Není nic jednoduššího, než se o tom na vlastní kůži přesvědčit.

Podívejte se, jaké suroviny budete potřebovat

Jak bylo zmíněno, ani mouka, ani vejce to nebudou. Co naopak potřebovat budete? Zaujme to, že se jedná jenom o pár věcí. A ty najdete buď doma, nebo v nejbližším obchodě. Kladem díky tomu bude fakt, že si můžete tvarohové koláčky, nebo chcete-li tvarohové lívance připravit kdykoliv budete chtít. Stačí mít jenom:

  • 5 lžiček krupice
  • 2 lžíce cukru
  • 400 gramů tvarohu
  • Rostlinný olej
  • Špetka soli

Je vidět, že toto všechno jsou skutečně suroviny, které má doma naprosto každý. Tedy suroviny, které můžete objevit v jakékoliv domácnosti, ale i v nejbližším obchodě, kam vyrazíte, pokud chcete tvarohové koláčky zkusit. Kromě základních surovin je možní přidat i několik dalších a tak vylepšit a zvýraznit jejich chuť. Máme na mysli především sušené nebo kandované ovoce, které se může stát součástí daného těsta. Díky tomu zajistíte, že bude jejich chuť výjimečná a pokaždé zcela jiná. A jak na ně?

Čtěte také: Pamatujete na Evíka ze Slunce, seno, jahody? Tato herečka nejspíš střeží tajný elixír mládí, jelikož i po mnoha letech vypadá Jaroslava Kretschmerová stále dokonale. Jaké je její tajemství a jak dnes vypadá

Příprava těsta spočívá ve smíchání všech surovin

Jak na samotné těsto a jeho přípravu? Nehledejte v tom nic složitého. Právě naopak. Samotná příprava těsta je založena na smíchání všech surovin, které jsou předepsané. Může se stát, že bude těsto řidší – v tom případě přidejte trochu krupice, nebo tužší – v tom případě přidejte trochu mléka. Cílem je vytvořit těsto potřebné konzistence, které bude zcela bez hrudek a budou v něm všechny jednotlivé složky dokonale propojeny. To je cíl, kterého je na místě při přípravě dosáhnout.

Jak na tvarování tvarohových koláčků?

I to je velmi jednoduché. Nejlepší je vzít vždy kousek těsta, ze kterého bude vytvarována kulička. Ta se následně položí na plech, kde bude pečicí papír. Velikost kuličky samozřejmě ovlivní i výslednou velikost samotného koláčku. Vhodné je dodat, že po umístění na plech začne těsto lehce pracovat a z kuličky se stane větší placka. To je zcela normální jev a počítejte s tím ne chvíli, kdy budete kuličky na papír pokládat. Je třeba nechat jim dostatečné vzdálenosti.

Koláčky se připravují na pánvičce

Umístění na plech na pečicí papír je hlavně proto, aby se těsto nikde nelepilo a šlo ho následně snadno vzít a použít. Samotná příprava probíhá v pánvičce. Ta by měla být dostatečně rozehřátá a neměl by na ní chybět dostatek oleje. Tvarohové koláčky se smaží nejdříve z jedné, potom z druhé strany, dokud nemají příjemnou barvu, která bude lehce zlatá. Konzumují se ideálně hned teplé, ale podmínkou to není. Pokud je necháte vystydnout, a vložíte i do lednice, je možné si je ochutnat i ve studeném stavu. I to je zcela běžná věc.