David Hampl
3 června, 2020

Máte-li rádi brambory nebo mleté maso, ale nevíte, co zase vařit nebo připravovat na večeři, máme pro vás báječný recept, který zvládne každý. Nebudete k němu potřebovat žádné složité ingredience nebo hromady nádobí. Bohatě si vystačíte s tím, co máte doma. Maximálně si skočíte do obchodu pro trochu masa nebo brambor. V případě, že nemáte rádi maso, můžete zvolit jinou alternativu. Možností je spousta a ve fantazii se opravdu meze nekladou, v gastronomii už vůbec ne. A co v tomto báječném receptu jde? Prostě si uvaříte brambory na kaši, přidáte mleté maso, zase brambory a zázrak bude na světě.

Recept pro každou příležitost

Recept na skvělý bramborový pokrm je velmi osvěžující a potěší každého milovníka brambor a masa. Nejen, že skvěle chutná a jeho příprava je rychlá, pokrm navíc vypadá naprosto fantasticky, díky čemuž se hodí pro jakoukoliv příležitost. Nevíte, co máte připravit na blížící se sobotní oslavu? Chcete překvapit něčím novým a nevšedním? Tento recept na bramborovou horu s masem je tím ideálním řešením.

Brambory a maso

K přípravě budete potřebovat těchto několik málo surovin, ingrediencí a nástrojů: 1 kg brambor, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 25 g másla, 400 g hovězího masa, 2 polévkové lžíce zakysané smetany, olej, pepř a další koření dle chuti. Nutnou součástí je také forma na dort nebo nějaká větší plechová nádoba, do které budete vkládat jednotlivé vrstvy pokrmu. Postup přípravy je následující.

Tři skvělé vrstvy

Maso si nakrájejte na malé kousky, cibuli si nakrájejte na malé kousky a brambory uvařte ve slané vodě. Z brambor udělejte pomocí mixéru a másla lahodné pyré. Maso osmahněte s cibulkou na pánvi a přidejte k tomu česnek a sůl. Jakmile bude směs hotová, přidejte trochu vody a promíchejte. Do formy rovnoměrně rozprostřete polovinu bramborového pyré, následně dejte vrstvu masové směsi a opět zarovnejte zbytkem bramborového pyré. Horní část natřete smetanou a pečte při 180 stupních dozlatova. Dobrou chuť.

Sdílejte článek