Už dlouho jsme tu neměli žádný recept týkající se kuřecího masa. Hledali jsme však důkladně a přinášíme Vám tento úžasný recept na šťavnatá kuřecí prsa v marinádě!

I Vám se občas stane, že když připravujete kuřecí prsa, tak jsou v konečné fázi vysušená a vůbec nejsou šťavnatá? Ano, bohužel je to jev velice častý a mnohým osobně známý. Pokud však vyzkoušíte tento recept, už by se Vám to stávat nikdy nemělo. Jako přílohu zvolíte je jen na Vás, nicméně my doporučujeme např. zeleninový salát, nebo gratinované brambory. Jak ale všichni víme, kreativitě se meze nekladou!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • kuřecí prsa
  • 1 lžíci olivového oleje
  • jednu menší cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • chilli papričku
  • 1 hrnek vývaru
  • šťávu a kůru z jedné limetky
  • 1/4 hrnku koriandrových lístků
  • 1 lžičku mleté ​​červené papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1/3 hrnku smetany ke šlehání

Jak na to?

Na pánvi si nejprve na lžičce olivového oleje z každé strany prudce opečte kuřecí prsa, která jste si předtím dle své chuti a fantazie okořenili. Prsa byste měli restovat přibližně 5 minut z každé strany a následně vyjmout z pánve.

Čtěte také: Podle těchto 10 věcí poznáte, že máte anděla strážného a ten je vám na blízku. I když nevěříte duchovnu, je dobré se podívat, zda se vám něco podobného také neděje

Do pánve následně dejte česnek spolu s chilli papričkou nakrájenou na drobno a restujte asi 2-3 minuty. Potom přidejte kuřecí vývar, šťávu a kůru z limetky, koriandr, papriku a koření. Celé to spolu dobře promíchejte a do směsi na závěr vložte zpět opečená kuřecí prsa. Celé to spolu vařte přibližně dalších 7-8 minut. Občas kuřecí prsa otočte.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Nakonec přimíchejte smetanu, osolte a opepřete dle chuti. Nechte ještě chvíli povařit a následně můžete maso servírovat.

Jak jsme navrhovali už na začátku, doporučujeme podávat s gratinovanými bramborami, nebo zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!