Už jste vyzkoušeli jogurtový koláč? Je mnoho důvodů, proč si ho budete pochvalovat. Připravíte si ho během chvilky, zvládnete ho upéct zcela bez tuku a díky jablkům vás osloví i příjemná chuť. -
Menu

Už jste vyzkoušeli jogurtový koláč? Je mnoho důvodů, proč si ho budete pochvalovat. Připravíte si ho během chvilky, zvládnete ho upéct zcela bez tuku a díky jablkům vás osloví i příjemná chuť.

Máte chuť na lahodný koláč ale bojíte se toho, že by se snad jednalo o kalorickou bombu, nebo že byste v kuchyni museli trávit dlouhé hodiny? My vám ukážeme, že jsou pochoutky u kterých ani jedno z toho nehrozí. Jedná se o skvělý jogurtový koláč, který vás zaručeně dostane. Upečete ho velmi rychle, obejdete se při jeho přípravě bez tuku a pokud jde o jeho chuť, tak ta je naprosto dokonalá.

Jaké ingredience budou potřeba?

Podívejme se na seznam ingrediencí, které vás jasně přesvědčí o tom, že jogurtový koláč stoprocentně není ničím složitým. Je tomu přesně naopak. Co k němu budete potřebovat? Připravte si:

  • 1 kelímek nízkotučného bílého jogurtu
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 3 jablka
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžičku vanilkového aroma

Začínáme přípravou těsta

Těstem se u většiny receptů začíná a ani tady tomu rozhodně nebude jinak. To první, bez čeho se neobejdete, je vejce které nejprve vyšleháte a poté k němu přidáte jogurt. V tu chvíli by měla vzniknout příjemná nadýchaná směs, do které přidáte cukr a také mouku a samozřejmě i prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte jak proto, aby se propojily jednotlivé ingredience, tak samozřejmě i proto, aby bylo těsto krásně hladké a bez hrubek.

Těsto nechte odpočívat a připravte si jablka

Nyní je čas na přípravu jablek. Ta nejprve oloupejte, potom je zbavte jadřinců a následně už je pouze nakrájejte. Ideálně na tvar půlměsíců, které budou mít i stejnou výšku. Jablka doporučujeme namočit do vody, čímž zamezíte to, že vám začnou hnědnout, což je pro následný vzhled jogurtového koláče nežádoucí.

Na plech a do trouby

Jakmile máte vše připraveno, můžete si vzít plech, na který položíte pečicí papír pro eliminaci připalování. Následně na něho nalijte vaše jogurtové těsto. Když máte hotovo, vezmete jednotlivé kousky jablek, které na jogurtový koláč pokládáte jeden vedle druhého. Potom už zbývá poslední krok, kterým je vložení plechu do trouby. Teplota by měla být 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte koláč po dobu zhruba 30 minut.

Když je hotový, vyndejte ho z trouby a nechtě při pokojové teplotě chladnout. Potom můžete nakrájet a v případě zájmu posypat skořicovým cukrem. Až ochutnáte, budete si jisti, že tento recept rozhodně nemá chybu.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Salát z kuřecích prsíček, který můžete jíst i pozdě večer,…

Máte rádi saláty jako hlavní chod? Chutnají vám spíše těstovinové nebo zeleninové? Preferujete saláty bez masa nebo s masem? Ať už…
RECEPTY

Do masem plněných knedlíků přidejte tuhle ingredienci. Dokonale změní chuť

Potřebujete vymyslet něco na oběd či večeři? Nenapadá vás nic kloudného a originálního? Sáhněte po osvědčeném receptu přímo z Ukrajiny. Bramborové…
RECEPTY

Vzala mléko, zakysanou smetanou a vznikl nejlepší domácí sýr! Recept…

Můžete si ho dát jen tak na chleba nebo si ho vychutnat společně s vínem či pivem. O čem je řeč?…
RECEPTY

Tak vynikající palačinky jste ještě nejedli! Tento recept musíte vyzkoušet…

Jak vypadají a jak se dělají klasické palačinky, to jistě víte. Co ale jistě nevíte, to je fakt, že existuje…
RECEPTY

Bramborové řízečky s klobásou dle receptu hospodského, tohle si okamžitě…

Brambory se v české kuchyni využívají při přípravě nejrůznějších pokrmů, nejčastěji se s nimi setkáme ve formě brambor pečených v troubě, brambor na…
RECEPTY

Bleskurychlá a levná večeře: do pekáče dejte brambory a posypte…

Netušíte, co byste měli udělat rychle na večeři? Máte hlad, ale nic vás nenapadá? V lednici toho moc nemáte a jediné,…