David Hampl
28 srpna, 2019

Máte chuť na lahodný koláč ale bojíte se toho, že by se snad jednalo o kalorickou bombu, nebo že byste v kuchyni museli trávit dlouhé hodiny? My vám ukážeme, že jsou pochoutky u kterých ani jedno z toho nehrozí. Jedná se o skvělý jogurtový koláč, který vás zaručeně dostane. Upečete ho velmi rychle, obejdete se při jeho přípravě bez tuku a pokud jde o jeho chuť, tak ta je naprosto dokonalá.

Jaké ingredience budou potřeba?

Podívejme se na seznam ingrediencí, které vás jasně přesvědčí o tom, že jogurtový koláč stoprocentně není ničím složitým. Je tomu přesně naopak. Co k němu budete potřebovat? Připravte si:

  • 1 kelímek nízkotučného bílého jogurtu
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 3 jablka
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžičku vanilkového aroma

Začínáme přípravou těsta

Těstem se u většiny receptů začíná a ani tady tomu rozhodně nebude jinak. To první, bez čeho se neobejdete, je vejce které nejprve vyšleháte a poté k němu přidáte jogurt. V tu chvíli by měla vzniknout příjemná nadýchaná směs, do které přidáte cukr a také mouku a samozřejmě i prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte jak proto, aby se propojily jednotlivé ingredience, tak samozřejmě i proto, aby bylo těsto krásně hladké a bez hrubek.

Těsto nechte odpočívat a připravte si jablka

Nyní je čas na přípravu jablek. Ta nejprve oloupejte, potom je zbavte jadřinců a následně už je pouze nakrájejte. Ideálně na tvar půlměsíců, které budou mít i stejnou výšku. Jablka doporučujeme namočit do vody, čímž zamezíte to, že vám začnou hnědnout, což je pro následný vzhled jogurtového koláče nežádoucí.

Na plech a do trouby

Jakmile máte vše připraveno, můžete si vzít plech, na který položíte pečicí papír pro eliminaci připalování. Následně na něho nalijte vaše jogurtové těsto. Když máte hotovo, vezmete jednotlivé kousky jablek, které na jogurtový koláč pokládáte jeden vedle druhého. Potom už zbývá poslední krok, kterým je vložení plechu do trouby. Teplota by měla být 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte koláč po dobu zhruba 30 minut.

Když je hotový, vyndejte ho z trouby a nechtě při pokojové teplotě chladnout. Potom můžete nakrájet a v případě zájmu posypat skořicovým cukrem. Až ochutnáte, budete si jisti, že tento recept rozhodně nemá chybu.

Sdílejte článek