Už jste někdy slyšeli o receptu na Americké duté buchty? Jejich výhodou je volba náplně dle Vaší chuti! Záleží tak jen na Vás, zda preferujete sladké, či slané!

Americké duté buchty – struktura jemná a příprava rychlá a jednoduchá. Tyto buchty mají neutrální chuť, takže je možné je podávat téměř s jakoukoliv náplní, od sladké až po slanou.

Pokud budete buchty servírovat bezprostředně po vaření, budou mít křupavou kůrku. Pokud však vaříte v předstihu (například pro velké množství hostů), pak je nezapomeňte umístit do uzavřené misky, neboť pak budou měkčí. Naplnit byste je však měli nejlépe těsně před podáním.

Co budete potřebovat?

  • 250 g pšeničné mouky
  • 300 ml mléka
  • 80 g másla
  • 3 ks vajec
  • špetku soli
  • 500 g žampiónů
  • 1 ks cibule
  • černý pepř dle chuti
  • 2 PL slunečnicového oleje

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 220 stupňů. Vysoká teplota je důležitá, jinak buchty nenakynou.
  2. Nejprve si vyšlehejte vejce, přidejte mléko a roztavené máslo. Poté přidejte mouku a dobře promíchejte, aby ve směsi nebyly žádné hrudky. Těsto by mělo být hladké jako na palačinky.
  3. Formy na pečení si vymažte slunečnicovým olejem a vysypte moukou.
  4. Naplňte formy připraveným těstem ze 2/3.
  5. Vložte do trouby a pečte 15-20 minut – nejlépe ve spodní části trouby. Je důležité, abyste troubu neotevírali po dobu pečení, jinak by buchty mohly splasknout.
  6. Následně snižte teplotu na 180 stupňů a pečte dalších 15 minut.
  7. Mezitím si připravte náplň. My doporučujeme nakrájet si nadrobno žampióny a cibuli, a vše poté ochutit a lehce osmažit. Hotové buchty si poté nařízněte ostrým nožem a naplňte připravenou nádivkou.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Skvělý tip na lehkou rychlou večeři, která zasytí i ty nejhladovější členy rodiny! Vyzkoušejte i Vy doma připravit voňavou zapečenou cuketu s bramborami a tymiánem!