Americké duté buchty – struktura jemná a příprava rychlá a jednoduchá. Tyto buchty mají neutrální chuť, takže je možné je podávat téměř s jakoukoliv náplní, od sladké až po slanou.
Pokud budete buchty servírovat bezprostředně po vaření, budou mít křupavou kůrku. Pokud však vaříte v předstihu (například pro velké množství hostů), pak je nezapomeňte umístit do uzavřené misky, neboť pak budou měkčí. Naplnit byste je však měli nejlépe těsně před podáním.
Co budete potřebovat?
- 250 g pšeničné mouky
- 300 ml mléka
- 80 g másla
- 3 ks vajec
- špetku soli
- 500 g žampiónů
- 1 ks cibule
- černý pepř dle chuti
- 2 PL slunečnicového oleje
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 220 stupňů. Vysoká teplota je důležitá, jinak buchty nenakynou.
- Nejprve si vyšlehejte vejce, přidejte mléko a roztavené máslo. Poté přidejte mouku a dobře promíchejte, aby ve směsi nebyly žádné hrudky. Těsto by mělo být hladké jako na palačinky.
- Formy na pečení si vymažte slunečnicovým olejem a vysypte moukou.
- Naplňte formy připraveným těstem ze 2/3.
- Vložte do trouby a pečte 15-20 minut – nejlépe ve spodní části trouby. Je důležité, abyste troubu neotevírali po dobu pečení, jinak by buchty mohly splasknout.
- Následně snižte teplotu na 180 stupňů a pečte dalších 15 minut.
- Mezitím si připravte náplň. My doporučujeme nakrájet si nadrobno žampióny a cibuli, a vše poté ochutit a lehce osmažit. Hotové buchty si poté nařízněte ostrým nožem a naplňte připravenou nádivkou.
Dobrou chuť přejeme!