Už jste někdy slyšeli o zázraku jménem Matcha Tea? Tady jsou důvody, proč byste ho měli pít každý den!

Co je Matcha Tea?

Matcha, nebo Maccha je jemně mletý, jasný smaragdový zelený čajový prášek. Je to přírodní, ekologický zelený čaj, který je srdcem slavného japonského čajového obřadu již více než 900 let. Buddhističtí mniši ocenili čaj Matcha jako „zdravotní elixír“ díky jeho potenciálu zvýšit koncentraci a zrychlit metabolismus.

Matcha tea znikl v Číně v 9. století a byl používán jako lék na léčbu různých onemocnění. Matcha je připravena z vysoce kvalitního odstínového listu, známého jako tencha. Čajová pouzdra jsou chráněna před přímým slunečním zářením, čímž je sníženo tempo fotosyntézy, a tím pádem zpomalen růst rostlin. To zajišťuje listy s tmavším odstínem zelené a stimuluje produkci chlorofylu a aminokyselin.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jakou má nutriční hodnotu?

Matcha je ekologický zelený čaj, který obsahuje vitamín A, vitamín B, vitamín C, vitamín E, vitamín K a stopové minerály. Matcha je bohatá na komponenty se super antioxidační aktivitou včetně polyfenolů, katechinů a chlorofylu. Přítomnost aminokyselin, jako je L-theanin a theofylin v čaji Matcha, činí nápoj plným živin.

Čtěte také: Mezi pacienty nakažené se zařadil i britský princ Charles. Ten je pro svůj vysoký věk v rizikové skupině

Jaké jsou zdravotní přínosy?

  1. Přírodní zdroj energie – Matcha udržuje zdravou formu kofeinu, ale nepleťte si ho s tím, který je přítomen v běžné kávě. Tato jedinečná forma kofeinu, známá jako teofylin, udržuje energetické hladiny bez nežádoucích účinků.
  2. Detoxikace – Chlorofyl přítomný v čaji matcha zdůrazňuje jeho účinnost v procesu čištění těla. Chlorofyl je vynikající detoxifikátor, který pomáhá při čištění krve. Pomáhá udržovat alkalitu krve a tkání. Chlorofyl pomáhá také při prevenci sdružování škodlivých toxinů se stěnami tlustého střeva a vylučuje je z těla.
  3. Prevence rakoviny – Matcha pomáhá při prevenci rakoviny, která se vyznačuje přítomností epigallocatechin galátu (EGCG), který má chemopreventivní vlastnosti. Již více studií prokázalo, že polyfenoly přítomné v čaji Matcha zabraňují proliferaci maligních rakovinných buněk, podporují indukci apoptózy a pomáhají snižovat riziko vzniku různých rakovin, včetně rakoviny močového měchýře a kolorektálního karcinomu.
  4. Spálit více kalorií – konzumací Matcha zeleného čaje bylo také prokázáno zrychlení metabolismu a pomoc tělu spalovat tuky asi čtyřikrát rychleji než je průměr. Opět, na rozdíl od mnoha dietních pomůcek v oblasti stravování, které jsou v současné době na trhu, nezpůsobuje Matcha žádné negativní vedlejší účinky, jako je např. zvýšená srdeční frekvence a vysoký krevní tlak.
  5. Vysoký obsah antioxidantů – Antioxidanty jsou magické živiny a enzymy, které jsou odpovědné za boj proti negativním účinkům ultrafialového záření, přispívají k udržení mladé pokožky a zabraňují vzniku řadě životu ohrožujících chorob. Antioxidanty jsou něco, co všichni hledají v takových potravinách, jako je syrové ovoce, zelená zelenina a tmavá čokoláda. Jedna mísa Matcha Tea poskytuje více než 5x více antioxidantů než jakékoliv jiné jídlo.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!