David Hampl
6 dubna, 2020

Máte rádi dobré a chutné koblížky s perfektní náplní? Milujete tuto svačinku a nedáte na ni dopustit? Nebo máte raději něco slanějšího a koblížky milují spíše vaše děti? Stále po vás chtějí, abyste jim v pekárně koblížky koupili? S náplní jahodovou, meruňkovou nebo čokoládovou? Možností je celá řada, nicméně pro koblížky si většinou opravdu musíme jen do pekárny. Málokdo si je totiž umí připravit sám doma. Možná jste to už zkoušeli, ale třeba se vám to nepovedlo. Dnešní den je ovšem zlomový, protože s pomocí tohoto skvělého receptu se naučíte připravovat ty nejlepší koblížky, jaké kdy na tomto světě byly. Děti vás díky tomu budou milovat mnohonásobně více. Pojďte tedy na to.

Oblíbené pečivo

Plněné koblížky milují lidé po celém světě. Pokud je máte rádi i vy, a chtěli byste se je naučit připravovat doma sami, pak jste dnes na správném místě. Už nebudete muset pro koblížky do obchodu nebo pekárny a zbytečně za ně utrácet peníze. S pomocí tohoto snadného receptu si je dokážete připravit sami v pohodlí domova.

Potřebné ingredience

Koblížky jsou oblíbené pečivo, které je jednoduché na přípravu. Většinou se připravují s velkým množstvím oleje a jsou tak mnohdy nezdravé. To ovšem není náš případ, protože my chceme přeci žít zdravě. Z toho důvodu si připravíme koblížky, na jejichž přípravu budeme potřebovat: 160 g mouky, 50 g práškového cukru, ¾ lžičky prášku do pečiva, ¾ lžičky jedlé sody, čajovou lžičku vanilky, vanilkový jogurt (půl šálku), 1 vejce a 250 g náplně (marmeláda, čokoláda).

Provedení koblížků

Všechny suché složky smíchejte zvlášť v misce. Poté přidejte jogurt, vejce a vanilku a vše pořádně promíchejte. Vznikne vám krásné husté těsto. Udělejte si koblížky a naplňte je svou oblíbenou náplní. Koblížky si potom naskládejte na plech nebo do formy na pečení. Troubu rozehřejte na 190 ° a poté do ní vložte plech s koblížky. Pečte 12 minut, a nakonec posypte moučkovým cukrem. Dobrou chuť.

Sdílejte článek