Už nikdy s v obchodě nekoupíte ten klasický. Zjistíte totiž, že domácí chutná podstatně lépe a jeho příprava není nijak složitá. Podívejte se na domácí tvarohový sýr z kefíru, který vás přesvědčí o tom, jak snadné to je

Tvaroh je celkem známou surovinou, která se používá na pečení, na vaření, ale i jaké základ různých pomazánek, nebo dipů. Pořídit ho v obchodě je snadné, jelikož výběr je velký. Stejně tak je velký výběr v podobě různých tvarohových sýrů, které jsou z něho vyrobené. Když si je koupíte, dost možná budete zklamáni, jelikož chuť není tak dokonalá, jak čekáte. Na tvarohový sýr ale nemusíte nutně zanevřít, jelikož stačí, když si připravíte lepší variantu. A to z kefíru.

Základem je správný kefír

Právě kefír je onou základní surovinou na skvělý tvarohový sýr, o kterém je nutné říci, že si ho stoprocentně zamilujete. Mimo jiné také proto, že skvěle chutná a je jednoduchý na přípravu. Pozor ale na to, jaký kefír koupíte. Velkou roli zde hraje jeho kvalita. Kromě toho se dívejte i na datum jeho výroby. Čím je čerstvější, tím samozřejmě lépe. Máte tak jistotu, že se vám během přípravy nezkazí.

Jak na přípravu? Je to ohromně jednoduché

Jdeme na samotnou přípravu, která je založena na tom, že den před ní vložíte kefír do mrazáku. A to přímo ve svém původním obalu. Takto ho nechte minimálně celou noc a druhý den ho již můžete vyndat. V tu chvíli také nožem rozřízněte obal a máte v ruce kus zmrazeného kefíru. A jak s ním naložit dále?

Čtěte také: Rodiče chtěli zajistit, aby jim jejich malý synek neutekl a nezpůsobil si nějaké zranění. A tak do dveří nainstalovali speciální mříž, která mu měla zabránit ve vstupu. Jak to nakonec dopadlo?

Celý kus kefíru zabalte do plátýnka, nebo do kuchyňské utěrky. Takto ho pouze zavěste například nad dřez, nebo nad hlubší hrnec. To proto, že z něho bude postupně odkapávat voda a další složky. Ty můžete dále využít, ale nutné to není. Ten pravý tvarohový sýr totiž vznikne v samotném plátýnku.

Co s tvarohovým sýrem dále?

Když už z plátýnka nic kapat nebude, je to znamení, že je všechna syrovátka pryč a váš tvarohový sýr je hotový. A jak s ním naložíte dále? Nehledejte v tom nic složitého. Můžete ho jenom osolit a konzumovat. Nejlépe s čerstvým pečivem. Pochopitelně můžete být i kreativnější a tak není problémem přidat třeba čerstvé bylinky, chilli papričky nebo cokoliv jiného, čímž podpoříte jeho chuť. A o té můžeme říci, že bude opravdu skvělá.