David Hampl
4 března, 2020

Vejce jsou nedílnou součástí kuchyní po celém světě. S pomocí vajec se tvoří neskutečné množství pokrmů, které sytí naše hladové krky. Vejce obsahují obrovské množství tělu prospěšných látek, vitaminů a všeho, co tělo potřebuje. Někteří lidé jich sní za den i několik, ale někteří se jim dokonce vyhýbají. Do jaké skupiny patříte vy? Ať už patříte tam nebo tam, znát tento snadný trik se vám určitě vyplatí. Pomocí něj totiž snadno zjistíte, zda je vejce zkažené nebo ho lze ještě zpracovávat. Nebudete muset při tom vejce rozbíjet, abyste to zjistili, protože trik je skvělý právě v tom, že to lze zjistit i jinak. Ušetří tak i čas a mnohá zklamání. Pojďme to prozkoumat.

Nepříjemný zápach

Mnoho z vás jistě používá vejce k vaření, pečení a jiným činnostem v kuchyni. Vejce většinou ukládáme do lednice, aby nám, co nejdéle vydržely. Stejně jako jiný organický materiál, tak i vejce mají tendenci se časem zkazit. Zkažené vejce však není vůbec nic příjemného. Kdo to zažil, moc dobře ví. Nepříjemný zápach se najednou rozjede po celé kuchyni. Navíc jsme zklamaní a musíme naše vaření odložit, protože jsme si od začátku mysleli, že vejce jsou čerstvá. Kdybychom znali tento trik, ušetřili bychom si nejedno zklamání.

Trik je dobré znát

Vegané tento problém řešit nemusí, protože vejce a ani jiné živočišné produkty nepoužívají, nicméně se trikem mohou aspoň chlubit. Vám, kteří vejce pravidelně používáte a máte tendenci je skladovat v lednici, se bude tento trik rozhodně hodit. Vejce nemusíte rozbíjet a tvořit si tak nepořádek, protože vám k tomu bude stačit pouze voda.

Kolmé stoupání je špatné znamení

Vezměte vejce a opatrně ho vložte vodorovně na dno nádoby vyplněné vodou. Pokud se vejce začne kolmo zvedat k povrchu hladiny, je to známka toho, že už je vejce staré, a tudíž ho můžete klidně vyhodit. Dokonce i mírné stoupání už značí zkaženost, a u vajec je lepší nic neriskovat. Řekněte to všem svým přátelům a ochraňte je před nepříjemnostmi.

Sdílejte článek