Už jste si někdy zkoušeli připravit kuřecí srdíčka? Tento salát je naprosto skvělou volbou jak pro slavnostní večeři, tak pro obyčejný oběd!

Kuřecí srdce jsou považovány za delikatesu! Není se čemu divit, protože se dají perfektně zkombinovat s různými surovinami z Vaší kuchyně.

Kromě úžasné chuti, jsou kuřecí srdce známá pro množství vitamínů a živin – draslík, fosfor, železo, hořčík, měď, vitamíny B, A a PP.

Abyste při konzumaci dosáhli maximálního užitku, je třeba s nimi zacházet s osobitou opatrností – dobré maso by nemělo ležet více než jeden den na pultech v obchodě.

Čtěte také: Vlasy mi ve velkém vypadávaly, byly slabé a suché, ale nejednalo se o chorobu. Pomohla mi až tato jediná věc, kterou používám každý den!

Po zakoupení čerstvých kuřecích srdcí si můžete bezpečně připravit i následující recept, ve kterém jejich chuť jednoznačně vynikne!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 kg kuřecích srdcí
  • 6 vajec
  • 4 čerstvé, nebo nakládané okurky
  • 250 g kukuřice z konzervy
  • 150 g majonézy
  • 1 PL soli
  • ½ ČL pepře
  • petrželku, nebo kopr podle chuti

Jak na to?

  1. Umyjte si srdce a odstraňte z nich tukovou vrstvu.
  2. Vložte je do hrnce s osolenou vodou a nechte je povařit 30-40 minut. Nezapomeňte při vaření použít pokličku.
  3. Uvařená kuřecí srdce si nakrájejte na menší kousky.
  4. Vajíčka uvařená natvrdo si nakrájejte najemno.
  5. Poté si nakrájejte okurky spolu s petrželkou, nebo koprem.
  6. V hluboké misce si důkladně smíchejte všechny připravené ingredience.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Detailnější přípravu si můžete prohlédnout na následujícím videu.

Tento recept je vhodný nejen na svátky či oslavy, ale i jako řešení rychlé večeře.

Dobrou chuť přejeme!