Kuřecí srdce jsou považovány za delikatesu! Není se čemu divit, protože se dají perfektně zkombinovat s různými surovinami z Vaší kuchyně.
Kromě úžasné chuti, jsou kuřecí srdce známá pro množství vitamínů a živin – draslík, fosfor, železo, hořčík, měď, vitamíny B, A a PP.
Abyste při konzumaci dosáhli maximálního užitku, je třeba s nimi zacházet s osobitou opatrností – dobré maso by nemělo ležet více než jeden den na pultech v obchodě.
Po zakoupení čerstvých kuřecích srdcí si můžete bezpečně připravit i následující recept, ve kterém jejich chuť jednoznačně vynikne!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 kg kuřecích srdcí
- 6 vajec
- 4 čerstvé, nebo nakládané okurky
- 250 g kukuřice z konzervy
- 150 g majonézy
- 1 PL soli
- ½ ČL pepře
- petrželku, nebo kopr podle chuti
Jak na to?
- Umyjte si srdce a odstraňte z nich tukovou vrstvu.
- Vložte je do hrnce s osolenou vodou a nechte je povařit 30-40 minut. Nezapomeňte při vaření použít pokličku.
- Uvařená kuřecí srdce si nakrájejte na menší kousky.
- Vajíčka uvařená natvrdo si nakrájejte najemno.
- Poté si nakrájejte okurky spolu s petrželkou, nebo koprem.
- V hluboké misce si důkladně smíchejte všechny připravené ingredience.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Detailnější přípravu si můžete prohlédnout na následujícím videu.
Tento recept je vhodný nejen na svátky či oslavy, ale i jako řešení rychlé večeře.
Dobrou chuť přejeme!