Už jste slyšeli o smažené zmrzlině? Pokud ne, tak nevíte o co přicházíte. Tuto pochoutku si opravdu zamilujete.

 

Budete mít návštěvu a rádi by jste je překvapili něčím netradičním? Nechcete používat už staré dezerty, které už znají a určitě jich mají plné zuby. Navíc blíží se nám období veder a na to není nic lepšího, než si dopřát lahodnou zmrzlinu. A ještě lepší to je, když je to trochu netradiční. Určitě tím své hosty ohromíte a tuto kombinaci si zamilujete. Kombinace oblíbené zmrzliny a křupavého obalu je naprosto famózní.

Co budete potřebovat
zmrzlina
kukuřičné lupínky
kokos
skořice
vejce
olej
ovoce
šlehačka
poleva ( dle chuti )

Čtěte také: Lidé, kteří povýšili ukládání dřeva na umělecká díla. Toto jsou jejich nejkrásnější výtvory

Postup
Připravte si kukuřičné lupínky do mixéru a rozmixujte na malé kousky. Množství záleží na Vás, jelikož nevíme kolik zmrzliny budete chtít udělat. Pokud nemáte mixér, dejte lupínky do sáčku a válečkem rozmačkejte.

[hana-code-insert name=’google‘ /]


Takhle připravené lupínky dejte do misky se skořicí a kokosem. Se skořicí to moc nepřehánějte, stačí 1-2 lžičky na hrnek směsi. Vše společně promíchejte.


Pak si připravte vejce, to rozmixujte do pěny.


Přichází na řadu zmrzlina. Pomocí lžíce naberte kopeček a obalte ve směsi z lupínků a poté obalte v pěně od vejce. A poté znovu v lupínkách.


Aby se nám vše dobře spojilo, vložte takhle připravené kuličky do mrazáku a nechte pár hodin odstát.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Do hrnce si nalijte olej, je nutné aby ho bylo dost.( tak aby kuličky byly namočené v půlce ) Pak už jen stačí smažit ze všech stran. Usmažené kuličky dejte opět do mrazáku.


A hurá je hotovo. Můžete servírovat s ovocem a šlehačkou. Kdo si rád dopřeje sladké, může pokapat polevou.