Úžasný recept na jablkový koláč, který se dědí v naší rodině už roky. Chutná přímo famózně!

Blíží se víkend, a to pro mnohé hospodyňky znamená, že je čas upéct další skvělý koláč. Ještě sice není sezóna jablek, ale to vůbec nevadí. Tento skvělý jablečný koláč si totiž můžete upéct kdykoliv. Ať už to bude tento víkend, nebo později na podzim, určitě si na něm pochutnáte!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 lžíci krupice
  • 1 lžíci mouky
  • 1 lžíci cukru
  • prášek do pečiva
  • 1 až 1,5 kilogramů jablek
  • 1 lžičku skořice
  • trochu škrobu
  • máslo na vymazání plechu

Jak na to?

Jablka omyjte a odstraňte jádro. Pokud nemáte rádi slupku, tak ji můžete také oloupat. Následně jablka nastrouhejte nahrubo.

jablkovykolac2V misce poté smíchejte všechny ostatní ingredience.

Čtěte také: Netrpíte intolerancí lepku? Zde jsou příznaky, které možná přehlížíte!

  • krupici
  • mouku
  • cukr
  • prášek do pečiva
  • škrob
  • skořici

Pokud máte rádi vlašské ořechy či rozinky, můžete je přidat také.

jablkovykolac3[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Plech vytřete máslem a můžete jej vysypat také trochou mouky. Na spodek rozsypte trochu suché směsi a na ni dejte jednu vrstvu jablek. Takto postupně vrstvěte. Na vrchu musí být opět suchá směs.

jablkovykolac4Koláč nechte chvíli odstát, přibližně 30 minut. Pečte na 180 stupňů asi 40 až 45 minut.

Koláč poté nechte vychladnout a pak ho klidně můžete posypat práškovým cukrem.

Dobrou chuť!