V čem jsou tyto mléčné řezy unikátní? Ve své vláčnosti, ve své chuti s nádechem medu, ale i tím, jak zajímavě vypadají. Doporučujeme je co nejdříve vyzkoušet

Hledáte inspiraci na zajímavý recept spojený s tím, co byste mohli upéci? Pokud ano, zkuste zajímavou novinku, kterou jsou domácí mléčné řezy. Už název vás dost možná zaujme. Nejde ale o jedinou zajímavost, kterou je nutné zmínit. Dále je třeba říci, že tento řez zaujme svou medovou chutí a je velmi unikátní, pokud jde o jeho vzhled. Láká vás? Pokud ano, podívejte se s námi na to, jak si ho jednoduše a rychle připravit.

Co budete potřebovat?

Je jasném, že když se na tyto mléčné řezy podíváte, tak mají zajímavou strukturu, která navíc směřuje k faktu, že jsou vyrobené hned ze tří částí. Tedy že jsou vyrobení hned ze tří vrstev. Proto si rozdělíme i jednotlivé ingredience, aby bylo jasné, co a kam která patří. Základem je klasika v podobě těsta, na které je vhodné mít:

  • 350 gramů polohrubé mouky
  • 200 gramů cukru moučka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce medu
  • 1 kostku másla
  • 1 prášek do pečiva

Dále je tu také krém, který tyto mléčné řezy tolik charakterizuje a který jim přidává na unikátnosti. I tady je na místě mít připraveny suroviny, bez kterých se při výrobě krému neobejdete. O jaké se jedná v tomto případě?

Čtěte také: Vyzkoušejte tenhle salát na hubnutí a nechtěná kila půjdou dolů sama

  • 1,5 litru mléka
  • 200 gramů cukru moučka
  • 3 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 kostka másla

Tím jsou známé ingredience na samotný krém. To poslední, co je u tohoto dezertu třeba, je poleva. Ta už je velmi jednoduchá, jelikož na ní není třeba nic jiného, než pouze 2 čokolády na vaření. A to je vše. Je tedy jasné, že nyní už se konečně lze pustit do přípravy.

Začínáme pudinkem, který bude muset chladnout

Je nejlepší začínat pudinkem, tedy v tomto případě konkrétně krémem. A to hlavně z toho důvodu, že právě ten bude muset delší dobu chladnout. Příprava je jednoduchá a je na místě postupovat přesně podle toho, jak je uvedeno na samotném sáčku. Jakmile je pudink uvařený a má požadovanou konzistenci, hodí se do něho pouze kostka másla. Tím dojde k tomu, že se zjemní. Potom už ho nechte chladit.

Po dobu chladnutí připravte těsto

To je velmi jednoduché, jelikož v podstatě stačí pouze všechny suroviny na těsto smíchat dohromady. Ideálně v kuchyňském robotu, jelikož těsto bude mít spíše tekutější konzistenci. Mělo by být dokonale hladké a mělo by být bez hrudek. V tu chvílí nastává také doba k tomu, že ho nalijete na plech, který je buď vymazaný, nebo je pokrytý pečicím papírem. Následně vložíte plech do trouby, která by měla být předehřátá na 200 stupňů Celsia. Opečte tak dlouho, až začne těsto získávat pevnější konzistenci a vnitřní část se nebude lepit.

Začněte tvořit mléčné řezy

Jak na to? Nejprve vezměte chladné těsto, které rozdělíte na dvě stejné části. Položte spodní část, na kterou naneste v dostatečné vrstvě pudinkový krém. Poté už jenom přiklopte druhým plátem a vše je hotovo. Tím má váš řez potřebnou podobu, kterou má mít.

Finální fáze už je spojena jenom s nanesením čokoládové polevy. A to tak, že čokoládu na vaření jenom rozpustíte v hrnci ve vodní lázni. Potom nalijete a rozetřete. Nezapomínejte také na to, že je nutné nechat řezy dokonale vychladit v lednici. Tím ztuhnou a vše se lépe spojí a propojí. Následně už stačí jenom nakrájet a můžete sobě, nebo vašim hostům servírovat.