Vadí vám, že je kupované pečivo tvrdé, bez chuti a nic nevydrží? Tak ho nekupujte. Raději si upečte své, které bude mnohem lepší. Tento recept na domácí housky je unikátní pro svou netradiční přísadu. Jakou?

Také už vám leze na nervy pečivo ze supermarketů? Nejen že se jedná o obyčejné zmrazené polotovary, které se jen jako čerstvé pečivo tváří, ale navíc také vůbec dobře nechutnají a rychle se kazí a tvrdnou. Proč tedy investovat peníze do něčeho, co není ani chutné, ani zdravé? Raději si upečte vlastní domácí pečivo, které je křehké a jeho příprava zabere jen chvíli. Jiné už chtít nebudete!

Jen je potřeba vědět, jak jej správně připravit. Udělejte si tyto báječné jablečné housky, které vás překvapí svou výtečnou chutí a mimořádně snadnou přípravou. Vyzkoušejte je ještě dnes!

Výtečné housky z jablek

Na přípravu tohoto chutného pečiva budete potřebovat tyto ingredience:

Čtěte také: Bruslař přiměl celé publikum vstát ze sedadel. Jeho nečekaná choreografie je dechberoucí (VIDEO)

  • 4 jablka nakrájené na menší kostky
  • 500 g mouky
  • 120 g cukru
  • 4 vejce
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 1 sáček vanilkového cukru a 1 sáček prášku do pečiva

Je to jen pár ingrediencí, které dost možná máte doma a na nákup ani nemusíte.

Jak postupovat

Postup je velice snadný. Jednoduše si připravte velkou mísu, ve které všechny ingredience smíchejte. Nakonec přidejte na kostičky nakrájená jablka. Pokud chcete, aby bylo pečivo skutečně hladké a bez kousků, můžete jablko i nastrouhat na jemném struhadle. Někdo má ale raději, když si může v pečivu do něčeho kousnout, a budou mu tedy více vyhovovat vetší kousky jablek.

Z těsta nyní tvarujeme bochánky o velikosti běžné housky. Čím větší budou, tím déle se budou péci a existuje také riziko, že střed může být nedopečený, zatímco krusta už bude tmavnout. Proto je lepší napoprvé udělat houstičky spíše menší a sledovat, jak se vám upečou. Napodruhé už pak budete lépe vědět, jak by měly být velké, aby by byl výsledek dokonalý.

Připravte si plech, který vyložíte pečícím papírem. Bochánky nyní klaďte na plech a nechte velké rozestupy, housky totiž až zdvojnásobí při pečení svou velikost, a je tedy nutné na to pamatovat, aby se vám neslepily. Housky můžete potřít rozšlehaným vejcem, ale nemusíte. Jde čistě jen o estetický dojem. Housky potřené vejcem budou samozřejmě lesklejší, ale také se snadněji připálí.

Troubu si předehřejte na 200 stupňů a housky do ní vložte na dobu asi 10-15 minut. Pečení sledujte a až uvidíte, že housky začínají na povrchu tmavnout, máte hotovo. Jednu housku obětujte jako zkušební a rozlomte ji vpůli, abyste zjistili, zda je střed dobře propečený. Pečivo nechte vychladnout a máte hotovo. Celá příprava by vám neměla zabrat více než půl hodinky.

Lepší než kupované

Můžeme vám garantovat, že toto pečivo ve všem předčí jeho kupované příbuzné. Je křehké, chutné, a hlavně opravdu čerstvé. Také jej můžete zamrazit a použít později, pokud jej nestihnete spotřebovat naráz. Vydrží o mnoho déle než kupované pečivo a vyjde vás i mnoho levněji. Také samé výhody. Můžete jej jíst jen tak, nebo si jej dopřát s máslem či džemem.