Vánoce se blíží, tak si připravte tuto výbornou šlehačkovou vánočku!

Už se nám to blíží. Vánoce jsou za dveřmi, všichni pečou cukroví, připravují se na zdobení stromečku, čekají nás vánoční trhy a spoustu

dalšího. Ale jaké by to byly Vánoce bez voňavé a teplé vánočky na stole. Zkuste si tedy podle tohoto receptu připravit
tuto vánočku doma. Je jemná a za její jemnost může šlahačkové těsto.

Ingredience:

Čtěte také: Sezóna klíšťat se pomalu blíží… Ujistěte se, že jste v bezpečí!

1/2 kg hladké mouky
1/4 l smetany na šlehání – 33%
50g cukru
1 droždí
2 vajíčka
1 bílek
rozinky podle libosti
1 vanilkový cukr

Na potření použijeme žlutek

Postup:

Vezmeme si síto a prosijeme. Přidáme vejce, bílek a rozinky. Zalijeme smetanou a důkladně promícháme a vymodelujeme
těsto. Těsto by mělo být vláčné. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout, třeba u vánočního krbu.

Potom stačí těsto rozdělit na 2 kusy ( můžete více, pokud chcete plést vánočku s více copy )

Potom položíme na plech, který si vysteleme pečícím papírem a necháme ještě pracovat.

Potřeme žloutkem a dáme péct do trouby na 200 stupňů asi na 40 minut. Vánočku kontrolujte například párátkem, nebo špejlí.

Přejeme dobrou chuť 🙂