VAROVÁNÍ: Přemíra konzumace cukru může mít pro Vaše tělo přímo devastující důsledky!

Cukr – všichni ho milujeme, že? Cukr se během let stal zkrátka součástí každého dne, kdy ho hned po ránu přidáváme do šálku kávy, nebo čaje, či je rovnou obsažen v našich oblíbených snídaňových cereáliích.

Cukr je ve skutečnosti skrytý ve velké řadě našich milovaných „lahůdek“, které denně konzumujeme, ať už jde o minerálky, ovocné šťávy, bonbóny, či zmrzlinu. Věděli jste, že např. průměrný Američan zkonzumuje cca 32 čajových lžiček cukru denně?! To je zkrátka alarmující!

Čtěte také: Který den v týdnu jste se narodili? Osud již předurčil vaší karmu

[hana-code-insert name=’google‘ /]ZDE BYCHOM PROTO RÁDI UVEDLI ALESPOŇ NĚKTERÉ DŮSLEDKY KONZUMACE PŘEMÍRY CUKRU PRO VAŠE TĚLO!

  • Příliš mnoho cukru přetěžuje, a v důsledku poškozuje játra. Účinky přílišného množství cukru, nebo fruktózy lze porovnat s účinky alkoholu. Veškerá fruktóza, kterou jíte, se dostane do jediného orgánu, který ji dokáže přepravit. Tedy do Vašich jater!
  • Příliš mnoho cukru klame Vaše tělo, čímž nabírá na váze a ovlivňuje Vaše hladiny inzulínu a leptinu. Odborníci říkají, že fruktóza dokáže pobláznit Váš metabolismus tak, že tělo vypne Váš systém kontroly chuti k jídlu. To způsobuje, že jíte více a vyvine se u Vás inzulinová rezistence.
  • Příliš mnoho cukru způsobuje metabolickou dysfunkci. Konzumace příliš velkého množství cukru způsobuje řadu symptomů známých vcelku jako metabolická dysfunkce. Patří mezi ně zvýšení hmotnosti, abdominální obezita, snížený HDL a zvýšený LDL, zvýšený krevní cukr, zvýšené triglyceridy a vysoký krevní tlak.
  • Příliš mnoho cukru zvyšuje hladinu kyseliny močové! Vysoká hladina kyseliny močové je rizikovým faktorem onemocnění srdce a ledvin. Ve skutečnosti je spojení mezi fruktózou, metabolickou dysfunkcí a kyselinou močovou tak jasné, že hladina kyseliny močové může být nyní použita jako marker pro toxicitu fruktózy.

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!