Vařte podle receptů s Albertem

Albert je na českém trhu poměrně revolučním supermarketem. Kromě prodeje potravin se totiž snaží i edukovat. Zřejmě jste si všimli, že hodně dbá na kvalitu potravin, ve velkém do nabídky zařazuje také veganské potraviny, levněji prodává výrobky, jimž bude brzy končit doba trvanlivosti. Jíst lépe vás naučí také prostřednictvím receptů.

Pod značkou Albert fungují supermarkety a hypermarkety. Pokud tedy budete hledat akční leták pro Albert, dávejte si pozor, na jaký z nich se díváte. Slevy mají jiné, avšak sortiment velmi podobný. Jak supermarkety, tak hypermarkety vyznávají stejné zásady a snaží se nás učit jíst lépe.

Zdravé, veganské i bezlepkové recepty

Už jste viděli na webu Albert recepty? Je jich tam celá spousta, a to jak na hlavní jídla, tak třeba na sladké dezerty. Filtrovat je lze podle typu jídla, chodu, typu kuchyně, náročnosti nebo doby přípravy. Snadno tedy najdete rychlovku k dnešnímu obědu i recept na lahodný dezert pro zítřejší návštěvu.

U receptů častokrát najdete i tipy, jak udělat pokrm zdravější. Místo klasické mouky je možné použít třeba špaldovou nebo bezlepkovou. Namísto klasické čokolády raději tu hořkou. Klasické máslo se dá nahradit bio máslem, vejce mohou být bio.

Zároveň nechybí zajímavé informace. Třeba v receptu na brownies se dozvíte, že doporučený denní příjem kvalitní čokolády je 30 g. Kvalitní čokoládou přitom rozumíme tu, již má minimálně 70 % kakaa.

Sladký i slaný oběd

V receptech Albert objevíte nové recepty i návody na pokrmy, jež už určitě dobře znáte. Co kdybyste je zkusili připravit podle nového receptu?

Českou klasikou je rajská omáčka s hovězím masem. Hovězí maso je zdrojem železa, které je nezbytné pro krvetvorbu. Zdravější verzi omáčky můžete připravit s bio špaldovou moukou či bio rajčaty.

Potěší vás také palačinky recept s malinovým tvarohem. Co takhle připravit si je z loupané pohanky, odtučněným tvarohem nebo špaldové mouky? Posypem ořechy či mandlemi je obohatíte o omega-3 mastné kyseliny.