David Hampl
18 května, 2020

V kuchyni se pohybujeme snad všichni, neboť kuchyně je základem každého domova. Dalo by se říci, že kuchyně je nejstrategičtějším místem, neboť jsou zde zásoby jídla, pití a v převážné většině i stůl a židle. Lidé zde tedy mohou v pohodě konverzovat a jíst. Tím v kuchyni samozřejmě vzniká nepořádek a musí se pravidelně uklízet. Očista velkých ploch není problém, ale mnohým lidem dělá problém očista menších a hůře přístupných míst. Například takové úchyty na sporáku umí velmi potrápit. Dnes vám ukážeme, jak se snadným, rychlým a účinným způsobem zbavíte mastnoty a nečistot ze špatně dostupných míst.

Čistá kuchyně bez mastnoty

O kuchyni je nutné se pravidelně starat a čistit ji. V opačném případě se velmi rychle zašpiní a mnoho míst bude mastných a nepříjemných. Ne všechna místa jdou vyčistit snadno. Takové úchyty na sporáku jsou nejčastějším místem mastnoty. Pokud ji neodstraníme, může se časem spálit a poškodit těsnění. V obchodě lze koupit celou řadu přípravků plných chemie, a proto vám ukážeme lepší a ekologický způsob.

Ekologicky a bezpečně

Tato metoda je bezpečná, ekologická a obsahuje přírodní složky. Docílíte s ní mnohem lepších výsledků než s běžnými chemickými přípravky. Pokud to chcete vyzkoušet, pak si nachystejte následující nástroje: ušní tampony, zubní kartáček a amoniak nebo líh. Kartáček doporučujeme nějaký vyřazený, rozhodně nepoužívejte ten, kterým si každý den čistíte zuby.

Tamponem na sporák

Ušní tampon namočte do amoniaku nebo lihu a nechte chvilku působit. Tamponem potom otřete všechna mastná místa na sporáku. Pokud jsou držadla hodně mastná, použijte kartáček, ale dejte pozor, abyste nepoškrábali lak. Můžete také vyzkoušet houbu na nádobí. Během práce se doporučuje používat ochranné rukavice. Vyzkoušejte tuto metodu ještě dnes a zjistíte, že je to opravdu snadné a rychlé.

Sdílejte článek