Věděli jste to? 5 věcí, které používáte každý den a které ve skutečnosti mohou poškodit Vaše zdraví!

Firmy velmi často používají cílené metody ovlivňování, které nás nutí nakupovat věci, které nepotřebujeme. Některé z nich však nemusí být jen zbytečné, ale také velmi nebezpečné pro naše zdraví.

Připravili jsme proto pro Vás seznam věcí, které většina z nás má doma. Pravda je taková, že jen málokdy přemýšlíme o jejich kvalitě, ale škody, které způsobují, byly prokázány různými výzkumy. Měli bychom je i nadále používat?

Plastové nádoby na potraviny

[hana-code-insert name=’google‘ /]Není to samotný plast, který škodí zdraví, ale chemické složky, které výrobci používají k tomu, aby nádoby byly pevné. Časté praní, ohřev a kontakt s potravinovými komponenty zhoršuje situaci. Plast se stává velmi toxickým a nebezpečným.

Čtěte také: Chcete zjistit, co vás čeká? Nemusíte chodit k věštkyni. Kartu si můžete vybrat i v pohodlí domova. Nikoliv z celého balíčku. Vyberte si jednu z těchto 4 a nebudete se stačit divit, co o vás tato volba řekne!

Nepoužívejte plastové nádoby na potraviny déle než 5 měsíců a ujistěte se, že je nepoužíváte v mikrovlnné troubě.

Crocsy

Miliony lidí milují každodenní nošení tohoto jednoduchého páru bot, ale pravda je taková, že Crocsy neposkytují pro patu žádnou stabilitu. Nestabilní pata může vést k mnoha různým problémům, jako jsou deformace špiček, vznik mozolů a bolest nohou. Dalším důvodem, proč nosit něco pohodlnějšího, je skutečnost, že stopka (část boty, která zajišťuje oporu mezi prsty a patou) se po dlouhodobém používání velmi změkkčí. Je důležité, aby každá obuv měla velmi pevnou stopku, abyste při chůzi necítili žádné nepohodlí.

Řasenka

Věnujte pozornost ingrediencím řasenky, když si koupujete novou. Některé složky, jako jsou parabeny, hliníkový prášek a propylenglykol, mohou být velmi nebezpečné pro zdraví Vašich očí. Vyhněte se používání řasenky Vaší kamarádky, protože to může způsobit tvorbu bakterií a plísní ,a vést k nárůstu infekce.

Nerezové nádobí

Perfluorované chemikálie, které se používají při vytváření krytu na smažení na Vaší pánvi, nejsou samy o sobě nebezpečné. Nicméně, když teplota přesáhne 230°C, povrch smažení extrahuje určité množství těkavých látek. Dánští vědci zjistili, že přítomnost těchto jedovatých chemikálií v lidské krvi může vést k tvorbě rakovinných buněk.

Antibakteriální mýdlo

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Zákon reguloval množství triklosanu, antiseptiku používaného v antibakteriálním mýdle na 0,1-0,3 %. Škoda je však mnohem větší: triclosan oslabuje imunitní systém a činí naše tělo odolné vůči absorpci antibiotik. Může také způsobit hormonální nerovnováhu a svalovou dystrofii. Ve skutečnosti antibakteriální mýdlo není nic víc než marketingový trik. Výzkum ukazuje, že všechny bakterie mohou být odmyty rukama normálním mýdlem.