Velice populární kuchyňské chyby, které Vám akorát tak komplikují život… Zkuste se jim vyhnout a Váš život bude mnohem jednodušší!

Loupete česnek předtím, než ho nakrájíte? Kontrolujete  jídlo, které se vaří v multicookeru? Věc je, že téměř každý z nás dělá stejné chyby v kuchyni. A není na tom nic špatného, ​​ale protože tyto chyby děláte, komplikujete si tím životy a ničíte krásný požitek z jídla. To je důvod, proč jsme se rozhodli připravit Vám seznam kuchyňských triků, které většina z Vás nezná, a proto se často dopouští chyb.

1. Skládáte špatně nádobí do myčky.

Když umisťujete talíře do myčky na nádobí, skládáte je pečlivě jeden za druhý? To je špatně, neboť Vám to neumožňuje, aby všechny byly všechny talíře kvalitně umyty.

Čtěte také: AKTUÁLNĚ: Karel Gott po své smrti zanechal TENTO velký rodinný závazek. Co dcery musely, musí a budou ještě muset snášet?

Vědci se rozhodli zjistit, v čem spočívá hlavní problém, a vytvořili plán, jak byste v ideálním případě měli skládat nádobí do myčky.

  • Talíře byste měli umisťovat do kruhu, protože to je směr, kterým jde voda.
  • Talíře se zbytky potravin, které obsahují uhlohydráty (obiloviny a těstoviny), byste měli umisťovat doprostřed.
  • Po stranách umístěte talíře, které obsahují zbytky bílkovin (masné výrobky atd.).

Tímto způsobem bude mytí velmi účinné a nebudete muset znovu umývat talíře ručně.

2. V mikrovlnné troubě ohříváte potraviny špatně.     

Už jste si možná všimli, že v mikrovlnné troubě se jídlo nacházející se po stranách talíře ohřívá více. A jídlo v centru je obvykle chladnější, i když samotný talíř je opravdu horký. To je důvod, proč byste měli jídlo na talíř umisťovat ve tvaru koblihy a nechat centrum prázdné. Tímto způsobem bude všechno jídlo ohřáto stejně.

3. Používáte nože určené na sýr za jiným účelem.

Téměř v každé kuchyni se nalezne nuž na sýr, ale jen málo lidí ví o jeho skutečném účelu. Tento nůž byl vytvořen pro sýr. A špička má oddělit tenké plátky. Můžete jej také použít k řezání ovoce a zeleniny jemné buničiny a elastické slupky, jako jsou rajčata a zralé švestky.

4. Šleháte smetanu špatným způsobem.

Zkušené ženy v domácnosti Vás varují, že pokud nebudete správně připravovat šlehačku, výsledný krém nemusí být tak dobrý, jak chcete. Naštěstí je poměrně snadné připravit přístroj, který to udělá za Vás. Vše, co musíte udělat, je vychladit misku a vidlici na šlehání v mrazáku. Díky tomu bude krém vypadat i chutnat lépe.

5. Špatně využíváte nastavení toasteru.

Mnozí z nás používají u toasteru stále stejné nastavení, jako když ho použili poprvé. Takový přístup je dobrý pouze tehdy, když používáte vždycky stejný typ chleba. Pokud však používáte různé druhy chleba, měli byste změnit nastavení vždy podle tloušťky a druhu chleba.

6. Kontrolujete automatické přístroje na vaření.

Dokonce i když se rozhodnete použít multicooker, nebo nějaké jiné „inteligentní“ zařízení, nikdy se nedokážete uvolnit a vždy se díváte dovnitř, abyste jídlo zkontrolovali. Tímto způsobem však ničíte výsledek. Pokaždé, když otevřete víko, ochladíte teplotu, kterou přístroj potřebuje ke správné přípravě jídla.

7. Nepoužíváte všechny funkce špagetové lžíce.   

Špagetová lžíce Vám může pomoci zjistit, kolik špaget potřebujete, než jej vložíte do vroucí vody. Pohodlné řešení, že?

8. Při práci s lisem na česnek si práci zbytečně komplikujete.

Většina z nás stále ještě loupe česnek před tím, než ho umístí do lisu. Je však dobré zmínit, že slupka neskoční ve Vašem jídle ani v případě, že se jí předem nezbavíte.

9. Rozbíjíte vajíčka o okraj misky.   

Abyste se vyhnuli tomu, že ve Vašem jídle budou kousky vaječných skořápek, nerozbíjejte vejce o okraji misky. Místo toho ho rozlomte na jeho povrchu.

10. Připravujete vejce špatně.    

Aby Vaše volská oka vypadala krásně, měli byste dodržovat jednoduché pravidlo. Nejprve smažte bílek minutu a až poté přidejte žloutek nahoru. Tímto způsobem získáte ty nejlepší výsledky. Bílek i žloutek budou dokonale připraveny, a Vy si tak vychutnáte naplno připravená vajíčka.

Doufáme, že pro Vás budou naše doporučení užitečná. Podělte se s námi v komentářích níže o další běžné chyby, které v kuchyni děláte, a jak jim předejít!