Připravte si tyto jedinečná velikonoční vajíčka natvrdo. Jejich příprava Vám nezabere mnoho času a přitom si tím zpestříte Velikonoce. Vždyť jsou přeci jenom jednou do roka! Navíc, chystá-li se k Vám nějaká ta návštěva, pak Vám garantujeme, že ji těmito vajíčky ke snídani naprosto odrovnáte!
Co budete potřebovat?
- 12 vařených vajec (natvrdo)
- bílý ocet
- 3 šálky vyšlehané smetany (šlehačky)
- potravinářské barvivo
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Vejce si umístěte do velké misky a zalijte je bílým octem.
- Takto nechte vejce odstát po dobu 2 minut, poté je důkladně osušte.
- Na velkém talíři, nebo na malém plechu si rozetřete rovnoměrnou vrstvu šlehačky.
- Poté šlehačku náhodně postříkejte potravinářskými barvami dle Vašeho výběru. Např. špejlí lehce barvy pár tahy propojte, tím Vám vznikne mramorový efekt.
- Pak už jen „rolujte“ vejce ve šlehačce, tak aby se na něj dostala barva.
- Vejce následně nechte takto odležet 10 až 15 minut.
- Poté vyjměte vejce ze šlehačky (možná budete chtít použít latexové rukavice, abyste se vyhnuli zbarvení rukou) a opláchněte.
- Na závěr je nechte zcela uschnout na papírovém ručníku.
Hotovo! Dekorace a chutná snídaně je na světě!
Čtěte také: Smála jsem se kamarádce, že si dává česnek pod polštář. Když jsem zjistila důvod, začala jsem to dělat také