Velikonoce se kvapem blíží, co si takhle připravit chutný velikonoční pokrm, který skvěle poslouží i jako dekorace?

Připravte si tyto jedinečná velikonoční vajíčka natvrdo. Jejich příprava Vám nezabere mnoho času a přitom si tím zpestříte Velikonoce. Vždyť jsou přeci jenom jednou do roka! Navíc, chystá-li se k Vám nějaká ta návštěva, pak Vám garantujeme, že ji těmito vajíčky ke snídani naprosto odrovnáte!

Co budete potřebovat?

  • 12 vařených vajec (natvrdo)
  • bílý ocet
  • 3 šálky vyšlehané smetany (šlehačky)
  • potravinářské barvivo

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Vejce si umístěte do velké misky a zalijte je bílým octem.
  2. Takto nechte vejce odstát po dobu 2 minut, poté je důkladně osušte.
  3. Na velkém talíři, nebo na malém plechu si rozetřete rovnoměrnou vrstvu šlehačky.
  4. Poté šlehačku náhodně postříkejte potravinářskými barvami dle Vašeho výběru. Např. špejlí lehce barvy pár tahy propojte, tím Vám vznikne mramorový efekt.
  5. Pak už jen „rolujte“ vejce ve šlehačce, tak aby se na něj dostala barva.
  6. Vejce následně nechte takto odležet 10 až 15 minut.
  7. Poté vyjměte vejce ze šlehačky (možná budete chtít použít latexové rukavice, abyste se vyhnuli zbarvení rukou) a opláchněte.
  8. Na závěr je nechte zcela uschnout na papírovém ručníku.

Hotovo! Dekorace a chutná snídaně je na světě!

Čtěte také: Smála jsem se kamarádce, že si dává česnek pod polštář. Když jsem zjistila důvod, začala jsem to dělat také