Velikonoční receptu na jablečný dort s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou

Úvod

Jablečný dort s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou je lahodná pochoutka, která okouzlí chuťové buňky každého milovníka sladkého. Tato klasická kombinace jablek, vanilky a čokolády vytváří harmonickou symfonii chutí, která potěší každého gurmána.

Ingredience

  • 1,5 kg jablek
  • 6 lžic cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry

Těsto:

  • 6 vajec
  • 18 dkg mouky
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 4 lžíce mléka
  • půl sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli

Krém:

  • 1 litr mléka
  • 3 balíčky vanilkového pudinkového prášku
  • 15 dkg cukru
  • 2 dl šlehačky
  • 1 lžička želatiny (prášek)

Čokoládová poleva:

  • půl balíčku čokoládového pudinkového prášku
  • 2,5 dl mléka
  • 3 lžíce cukru
  • skořice

Postup

  1. Příprava jablečné vrstvy:
    • Jablka oloupejte a nastrouhejte.
    • Smíchejte nastrouhaná jablka se skořicí a cukrem.
    • Plech o rozměrech 23×32 cm vyložte pečícím papírem a rozprostřete na něm směs jablka, skořice a cukru.
  2. Příprava těsta:
    • Ušlehejte bílky do tuhé pěny.
    • Ve druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem.
    • Přidejte mléko a postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
    • Nakonec přidejte ušlehané bílky a promíchejte do hladkého těsta.
  3. Pečení:
    • Těsto nalijte na připravenou jablečnou vrstvu a uhladíte.
    • Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30-35 minut, nebo dokud těsto nezezlátne.
    • Po upečení nechte dort vychladnout.
  4. Příprava vanilkového krému:
    • Pudinkový prášek smíchejte s cukrem a mlékem a uvařte podle návodu na obalu.
    • Nechte trochu vychladnout.
    • Želatinu rozpusťte ve dvou lžících vody a vmíchejte do teplého pudinku.
    • Nechte krém zchladnout a ztuhnout.
  5. Příprava čokoládové polevy:
    • Čokoládový pudinkový prášek smíchejte s cukrem a mlékem a uvařte.
    • Nechte polevu vychladnout do vlažna.
  6. Dokončení dortu:
    • Na vychladlý dort nanesete vanilkový krém.
    • Poté přelijte čokoládovou polevou.
    • Ozdobte podle chuti.

Závěr

Jablečný dort s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou je výtečná pochoutka, kterou oceníte nejen při slavnostních příležitostech, ale i jako sladkou tečku každého oběda či večeře. S jeho přípravou zvládne každý, a jeho lahodná chuť vás určitě nadchne. Buďte kreativní a ozdobte ho podle své fantazie, ať je každá porce jedinečná!

Čtěte také: Má Vaše rodina v oblibě pastu? Pak jim připravte tyto výborné Krémové nudle s kuřecím masem!