Do velké nádoby nasypala třešně a zasypala je cukrem. Za pár dní vznikl domácí třešňový likér, na který budete potřebovat jen 3 suroviny!

 

A je to tady! Spolu se stále zakvitnutejšími romantickými třešněmi, přichází čas i na tradiční sladké recepty. Tento bude trošku z jiného soudku, protože bude tekutý. Milujete třešňový likér? Pokud jste ho ještě nevyzkoušeli, pak je ten nejvyšší čas napravit to.

Proč by se měli z domácího alkoholu těšit jen muži a vesele si dávat domácí pálenku? I ženy se chtějí občas potěšit a cítit se sladce a vesele zároveň. Neexistuje nic vhodnější, než domácí třešňový likér. Připravit ho je extrémně jednoduché a potěšíte jím nejen sebe, ale i návštěvu či přítelkyni u kávy. Kromě toho je velmi příjemné dostat domácí likér ze sladkých třešní i jako dárek.

Čtěte také: Recept na nejlepší listové těsto od mé mamky, které máte hotové už za 10 minut a pečivo s ním chutná božsky!

Co budete potřebovat

  • 3 kg třešní
  • 2 kg krystalového cukru
  • 1 l vodky

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Do třílitrové sklenice si vysypte nejlepší vypeckované třešně, zasypte je 1k g cukru a 0,5 l vodky. Sklenice uzavřete pomocí bavlny nebo elastické gázy. Dejte na teplé místo a nechte louhovat po dobu 7 dní. Obsah sklenice každý den protřepejte.

Po týdnu slijte Vyluhovanou šťávu přes sítko a trychtýř do čistého většího poháru. Gáza Vám poslouží jako filtr, aby byl alkohol i v láhvi čistý a neobsahoval drobné částečky. Obsah slijte do hrnce, přidejte zbývající 1 kg cukru a 0,5 litru vodky a zahřejte. Rozpusťte cukr a ještě jednou přelijte do nádoby přes sítko a gázu.

Opět uložte na teplé místo a druhý den naposledy převařte. Po převaření nalévejte do lahví, které se dají hermeticky uzavřít. Pokud máte rádi voňavý alkohol, k třešním můžete během louhování přisypat trochu skořice. Přejeme hodně sladkých a příjemných chvil!