Vepřové koleno pečené v česnekovo-medové omáčce: dokonalá lahůdka pro každého správného chlapa!

Chcete-li potěšit správného chlapa, postavte před něho pečené vepřové koleno a sledujte, jak bude doslova vrnět blahem! Tahle finta zaručeně funguje, mám to několikrát vyzkoušené. 

Každý chlap potřebuje pořádný kus masa. Možná i vy máte doma partnera, kterého příliš neužije na smetanové omáčky, zapečené těstoviny, natož pak na sladká jídla. Vepřové koleno pečené v česnekovo-medové omáčce mu ale zaručeně zachutná. Připravte mu tuhle dobrotu a já vám zaručuji, že vás bude nosit na rukou!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • celé vepřové koleno
  • 2 velké cibule
  • bobkový list
  • med
  • česnek
  • špetku soli

Jak postupovat při přípravě?

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky, plátky cibule pak vyskládejte na dno hrnce.
  2. Přidejte očištěné vepřové koleno a vše zalijte horkou vodou, která musí pokrývat celé maso.
  3. Dochuťte solí a bobkovým listem a nechte vařit cca 1 hodinu na středním stupni.
  4. Mezitím si můžete připravit česnekovo-medovou omáčku, kterou vykouzlíte tak, že smícháte med, česnek podle chuti a trošku oleje. Můžete přidat i sůl a koření dle toho, co máte rádi.
  5. Jakmile bude koleno měkké, vyjměte jej z vody a položte ho na máslem vymazaný pekáč.
  6. Celé koleno poté bohatě potřete připravenou omáčkou a ujistěte se, že jste jej důkladně obalili ze všech stran.
  7. Pekáč s masem vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 15 minut.
  8. Poté koleno z trouby vyjměte, otočte jej, opět bohatě potřete omáčkou, vložte zpátky do trouby a pečte ještě 15 minut.

Také se vám už při pouhé představě vepřového masíčka s chutnou marinádou sbíhají sliny? Tak na nic nečekejte a běžte si tuhle dobrotu připravit. Zaručeně si pochutnáte!

Čtěte také: Domácí metody k odstranění mozolů, takže si už nikdy nebudete muset dělat starosti: Přírodní babské rady zaženou i lékaře