Většina lidí vaří klasickou rýži špatně a ani neví, jaké problémy si tím způsobuje! Naučte se tímto trikem správnou přípravu

Průzkumy ukazují, že stále větší množství lidí vaří bílou rýži špatným způsobem. Přitom je to škoda, protože bílá rýže obsahuje spoustu důležitých látek, které našemu organismu prospívají. Nevhodným vařením se ovšem tyto látky ničí. Vyzkoušejte jednoduchý trik, z jehož pomocí dosáhnete maximálních účinků rýže a opět si na ní pochutnáte.

Rýže je zdraví prospěšná

Bílá rýže, ostatně jako další druhy rýže, má spoustu zdravotních výhod pro naše tělo. Mezi výhody lze zařadit stimulace funkce střev, regulace hladiny cukru v krvi, dodávání energie do těla, zpomalení procesu stárnutí, a nakonec také poskytování vitaminu B1.

Hrozba obezity a cukrovky

Co se týče samotné přípravy rýže, tak v tom není třeba hledat žádné složitosti. Jedná se o poměrně snadný postup, u něhož je ovšem potřeba dodržet správný postup. V opačném případě může špatně uvařená rýže přivodit více problémů než užitku, například obezitu a cukrovku 2. typu. Šálek nejoblíbenější bílé rýže obsahuje 200 kalorií, což je poměrně vysoká hodnota.

Čtěte také: Už nikdy s v obchodě nekoupíte ten klasický. Zjistíte totiž, že domácí chutná podstatně lépe a jeho příprava není nijak složitá. Podívejte se na domácí tvarohový sýr z kefíru, který vás přesvědčí o tom, jak snadné to je

Vše změní kokosový olej

Z toho důvodu vám nyní nabídneme jednoduchý trik, jak bílou rýži správně uvařit, aby se snížila její kalorická hodnota a zároveň v ní zůstaly zachovány všechny důležité živiny. K tomuto triku budete potřebovat pouze klasický kokosový olej.

Odborníci radí, že jediná věc, která se musí při vaření bílé rýže udělat, je přidat do vroucí vody před nasypání rýže kokosový olej. Jakmile bude rýže uvařena, uložit ji na 12 hodin do lednice. Vysvětlují to jednoduše. Obyčejně uvařená rýže obsahuje škrob, který je pro tělo obtížné trávit, takže jen projde trávícím ústrojím přímo ven.

Kokosový olej v kombinaci s rýží má tu výhodu, že mění strukturu škrobu. Tím se významně sníží jeho kalorická hodnota a nedojde tak ke zbytečnému ukládání cukrů. Vyzkoušejte tento trik, až budete rýži vařit.