Vezměte mleté maso, několik brambor a trochu sýru. Co z toho vznikne? Naprosto dokonalé karbanátky. -
Menu

Vezměte mleté maso, několik brambor a trochu sýru. Co z toho vznikne? Naprosto dokonalé karbanátky.

Plánujete chutný oběd který musí splňovat několik parametrů? A to takových, že jídlo musí být chutné, musí obsahovat maso, musí být jednoduché a rychlé a nemělo by se při přípravě ušpinit mnoho nádobí? V takovém případě vám poradíme, co je tou pravou volbou. Tyto unikátní masové karbanátky, na kterých si zaručeně pochutnáte. Co je na ně třeba a bez čeho se neobejdete? Podívejte se.

Ingrediencí je jenom několik

Aby se vám dílo skutečně podařilo, neobejdete se bez několika nezbytných ingrediencí. O jaké se jedná? Je jich jenom pár a dohromady máte jistotu, že z nich vznikne dokonalá pochoutka. Přesvědčte se sami. Stačí mít k dispozici:

  • 500 g vepřového nebo hovězího mletého masa
  • 150 g strouhaného eidamu nebo podobného sýra
  • 3 vejce
  • 3 středně velké brambory
  • Sůl, pepř a bylinky na dochucení

Začněte tvořit karbanátky

Postup přípravy tohoto receptu je velmi jednoduchý. Stačí z jednotlivých ingrediencí vytvořit karbanátky. A to tak, že nejprve ochutíte maso, které důkladně promícháte. K němu potom nastrouháte syrové brambory. Je třeba použít jemné struhadlo, aby se brambory následně dostatečně tepelně upravily. Pokud by byla směs až příliš řídká, je možní počkat a potom slít vodu, nebo je možné ji zahustit buď moukou, nebo strouhankou. Když jste s konzistencí spokojeni, již můžete začít s tvarováním karbanátků.

Vložte je na připravený pekáč

Jednotlivé karbanátky následně pokládejte jeden vedle druhého na připravený pekáč, nebo do zapékací mísy. Pečicí papír není potřeba, jelikož maso pustí tuk a tak nehrozí, že by došlo k připálení. Když máte karbanátky na svém místě, vezmete nejlépe nahrubo nastrouhaný sýr. Tím následně rovnoměrně posypete každý z karbanátků. Tím je příprava hotová.

Vložte do trouby a pečte

Nyní už zbývá jenom poslední věc. A to taková, že své karbanátky vložíte do trouby. Ta by měla být rozehřátá na klasických 180 stupňů Celsia. Doba pečení je zhruba 30 – 45 minut podle velikosti vašich karbanátků a podle toho, jak hodně chcete mít sýr na povrchu upečen. Poté stačí vyjmout a ochutnat. Třeba se zeleninovým salátem, nebo s čerstvým pečivem.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Salát z kuřecích prsíček, který můžete jíst i pozdě večer,…

Máte rádi saláty jako hlavní chod? Chutnají vám spíše těstovinové nebo zeleninové? Preferujete saláty bez masa nebo s masem? Ať už…
RECEPTY

Do masem plněných knedlíků přidejte tuhle ingredienci. Dokonale změní chuť

Potřebujete vymyslet něco na oběd či večeři? Nenapadá vás nic kloudného a originálního? Sáhněte po osvědčeném receptu přímo z Ukrajiny. Bramborové…
RECEPTY

Vzala mléko, zakysanou smetanou a vznikl nejlepší domácí sýr! Recept…

Můžete si ho dát jen tak na chleba nebo si ho vychutnat společně s vínem či pivem. O čem je řeč?…
RECEPTY

Tak vynikající palačinky jste ještě nejedli! Tento recept musíte vyzkoušet…

Jak vypadají a jak se dělají klasické palačinky, to jistě víte. Co ale jistě nevíte, to je fakt, že existuje…
RECEPTY

Bramborové řízečky s klobásou dle receptu hospodského, tohle si okamžitě…

Brambory se v české kuchyni využívají při přípravě nejrůznějších pokrmů, nejčastěji se s nimi setkáme ve formě brambor pečených v troubě, brambor na…
RECEPTY

Bleskurychlá a levná večeře: do pekáče dejte brambory a posypte…

Netušíte, co byste měli udělat rychle na večeři? Máte hlad, ale nic vás nenapadá? V lednici toho moc nemáte a jediné,…