Víte, co jsou cuketové kotlety? Pokud ne, je nejvyšší čas seznámit se s tímto receptem a tuto pochoutku si připravit. Budete se po ní oblizovat vy i celá vaše rodina. Přesvědčte se

Léto je obdobím vhodné nejen k trávení času u vody, ale také experimentům v oblasti kuchyně. Oproti zimním měsícům by měly být připravované pokrmy mnohem lehčí a zároveň osvěžující, protože přiznejme si, kdo by měl ve třiceti stupních chuť například na kynuté knedlíky? Většina zkušených kuchařek se proto rozhoduje pro jiné ingredience, mezi něž se v posledních letech řadí zejména cuketa, která nejenže skvěle chutná, ale je také plná důležitých vitamínů a látek podporujících zdraví! Že nevíte, jak cuketu ideálně připravit jako hlavní chod? Nezoufejte, od toho jsme tu my!

Tento článek si klade za úkol představit všem čtenářům opravdu skvělý recept na cuketové kotlety, které jsou samozřejmě bez masa a svou lahodnou chutí vás zaručeně dostanou! Navíc jsou vhodné pro ty z vás, kteří nechtějí vaření věnovat příliš mnoho zbytečného času, jenž by šel využít jiným způsobem. Chcete se dozvědět více informací? V tom případě vám nezbývá nic jiného, než směle pokračovat ve čtení k následujícím řádkům!

Co všechno budeme na přípravu cuketových kotlet potřebovat?

K přípravě cuketových kotlet budete potřebovat sedm středně velkých cuket, 200 až 300 g starého chleba, pět až šest stroužků česneku, dvě vejce, sůl a pepř podle chuti a samozřejmě také olej na smažení. Doporučujeme vám pořídit slunečnicový. Všemi těmito ingrediencemi lidé v domácnostech pravidelně disponují, takže v podstatě není potřeba podstupovat nějaký speciální nákup.

Čtěte také: Co o vás prozradí tato nová optická iluze?

Jak při přípravě cuketových kotlet vlastně postupovat?

V prvé řadě je potřeba připravit cuketu tak, abychom z ní byli schopni vytvořit kotlety. Proto je nejprve zbavte slupky a semen, uřežte také přebytečné stonky. Dalším krokem na nakrájení cuket pomocí struhadla. Jemné kousky cukety pak promíchejte s dostatečným množstvím soli a nechejte ji působit po dobu alespoň deseti minut.

Mezitím, co bude sůl a nastrouhané cukety společně působit, máte dostatek času na práci se starým chlebem. Ten pomocí stolního mixéru rozemelte na drobný prášek. Samozřejmě to můžeme provést i ručně, ale tím se připravíte o velké množství drahocenného času. Následně vezměte do ruky stroužky oloupaného česneku a prolisujte jej pomocí speciálního lisu. Strouhanku z chleba, prolisovaný česnek, vejce a mletý černý pepř smíchejte s nastrouhanou cuketou.

Výsledkem se stane lepkavá hmota, z níž vytvoříte stejně velké placičky, které usmažíte na větším množství oleje. Placičky musejí mít hnědou krustu, teprve pak jsou zcela hotové. Úplně na závěr hotové řízečky polijte zakysanou smetanou dle chuti. K tomuto hlavnímu chodu není potřeba připravovat přílohu, protože dokáží zasytit i samotné. Budete překvapeni, jak chutný tento pokrm vlastně je! Právě v letním období si na něm vy i celá rodina určitě pochutnáte.