Víte co vše je obsaženo v pečivu? Raději nevědět jelikož málokdo by dal do úst dobrovolně lidské vlasy nebo třeba oslí kopyta. Analýza však potvrdila že i toto si každý den dopřáváte. Jak je to možné? -
Menu

Víte co vše je obsaženo v pečivu? Raději nevědět jelikož málokdo by dal do úst dobrovolně lidské vlasy nebo třeba oslí kopyta. Analýza však potvrdila že i toto si každý den dopřáváte. Jak je to možné?

Také patříte do skupiny lidí, kteří si nepečou domácí pečivo ale kupují ho ve velkých marketech? To obvykle pochází z velkých pekáren kde se jak známo nedbá na tak velkou kvalitu jako v malých pekařstvích. Výsledkem je pečivo, které nemusí být ani dobré, ani nemusí být vyhovující z hlediska složení. Až zjistíte co v něm je doopravdy, možná se vám udělá špatně. Jsou to věci které byste do úst nikdy nedali. Tím si buďte jisti.

Vlasy, kopyta, štětiny a mnoho dalšího

Je mnoho velkých pekáren které produkují pečivo, které může toto všechno obsahovat. Jde v podstatě o běžnou součást, kterou následně vy jako konzumenti jíte. Může se jednat o lidské vlasy, může se jednat o prasečí štětiny, stejně jako se může jednat třeba o oslí kopyta, peří a mnoho dalšího. Jenom těžko si představíte že byste něco takového snědli, nebo dokonce jenom ochutnali. V pečivu však tyto věci jsou a vy je jíte zcela nevědomky.

Je jedno, jaké pečivo kupujete

Pokud jde o pečivo z velké pekárny, je zde velká pravděpodobnost toho, že se v něm dané složky skutečně mohou nacházet. A je jedno, zda si dáte rohlík nebo chleba, zda to bude mazanec či vánočka, nebo zatoužíte po koblize, bagetě nebo vece. To vše jsou druhy pečiva, ve kterých je vysoká pravděpodobnost výskytu vlasů, štětin, kopyt, peří a dalších látek. A nejde o to, že by pekárny nedbaly na hygienu. Problém je jinde

Podívejte se na složení kupovaného pečiva

Nenajdete tam jenom mouku, vodu, mléko, cukr, droždí a sůl nebo různé druhy koření. V pečivu se dnes nacházejí také různá éčka. Konkrétně jedno nejznámější, které je E 920. Místo tohoto éčka můžete na obalu najít látku označenou jako L-cystein. Jde však o to stejné. Jedná se o specifickou látku která se přidává třeba do krmiv pro dobytek, ale je povolena i pro konzumaci lidmi.

A kde se daný L-cystein neboli látka E 920 bere? Vyrábí se z věcí jako jsou oslí kopyta, vlasy, peří i štětiny. Toto všechno se následně rozpouští v kyselině chlorovodíkové a po dalším technologickém postupu vznikne látka, která se dostává dává do pečiva. Tak dobrou chuť.

Líbil se vám článek?

Tisk
ZDRAVÍ

Co dělat, když se dusíte a není nikdo nablízku? Tato…

V životě lidském se můžeme dostat do nejrůznějších situací, v nichž nám může jít o holý život. Máme tím na mysli například…
ZDRAVÍ

Nový graf krevního tlaku – snadno identifikujte dobré, přijatelné a…

Krevní tlak je důležitým faktorem našeho těla, podle kterého lze určit mnoho věcí. Pomocí následujícího nového grafu krevního tlaku tak…
ZDRAVÍ

Rostlina, která snižuje krevní tlak a dělá zázraky s hladinou…

Kopr mnoho lidí nemá rádo, jelikož má poměrně silnou a specifickou vůni. Komu však nevadí a kdo kopr do jídel…
ZDRAVÍ

Pokud zvládnete udělat rukama tyto pohyby, pak zřejmě trpíte vzácnou…

Máte občas pocit, že jste jako z gumy? Dovedete provést rukama pohyby, které ostatní nesvedou nebo jim působí velké potíže? Pokud…
ZDRAVÍ

Byla přesvědčena, že mačká pupínek… O několik hodin později ji…

Trpíte pupínky na tváří a neustále je mažete a mažete? Krémy a masti nepomáhají, a tak se raději uchylujete k praktickému…
ZDRAVÍ

Tohle prozradí vaše stolice o vnitřním zdravotním stavu vašeho těla.…

Vyměšování je základní lidskou potřebou. Každý člověk chodí na toaletu, ale málokdo tam tráví více času, než je k vykonání potřeby…