Fialová nebo červená cibule – oblíbený výrobek mnoha žen v domácnosti. Tato zelenina je schopna dodat dokonce i obyčejnému pokrmu elegantní a rafinovaný vzhled. Od bílé kolegyně se liší nejen vzhledem, ale také v jemné sladké chuti.
Bohatý červený odstín cibule je získán díky anthocyaninům a antioxidantům. Tyto látky jsou pro lidské zdraví enormně prospěšné! Dnes Vám proto prozradíme, jak používat tento produkt v boji proti různým nemocem.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Prevence maligních útvarů
Quercetin, který se nachází v červené cibuli, má protinádorový účinek a má radioprotektivní účinek na tělo. Proto je fialová cibule jedním z nejlepších prostředků prevence rakoviny.
Abyste dosáhli tohoto efektu, potřebujete po celou dobu konzumovat tuto zeleninu. Pouze tímto způsobem se quercetin může akumulovat v těle v dostatečném množství.
Léčí cukrovku
Ne každý ví, že surová cibule, a zejména červená, podporuje aktivní výrobu inzulínu.
Endokrinologové důrazně doporučují, aby pacienti, kteří mají zvýšené hladiny cukru v krvi, konzumovali cca 1 cibuli denně.
Prevence zácpy
Červená cibule pomáhá napravit všechny trávicí problémy. Vzhledem k vláknité struktuře má tato zelenina funkci eliminace zácpy a čištění střev.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Léčba bolestí v krku
Červená cibule je jedním z nejsilnějších přírodních antibiotik. Chcete-li se zbavit infekcí a zánětu krku, musíte konzumovat 1 ČL cibulové šťávy a stejné množství medu. Přípravek by měl být konzumován 5krát denně.
Prostředky k zastavení nazálního krvácení
Ne každý ví, že červená cibule je výborná k zastavení krvácení, např. tomu z nosu. Stačí jen vdechnout vůni cibuli, či přímo položit plátek cibule na postiženou oblast.
Léčba vysokého tlaku
Lékaři radí pacientům, kteří trpí hypertenzí, trombózou a sklerózou, konzumaci nejméně 1 červené cibule denně. Můžete ji jednoduše přidat např. do salátů.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Boj proti špatnému cholesterolu
Nadbytečný cholesterol v těle může vést ke vzniku řady vážných onemocnění oběhového systému. Normalizovat úroveň této látky pomůže právě šťáva z červené cibule. Již během měsíce a půl se Vám podaří snížit hladinu cholesterolu až o 25 %.
Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílete se svými přáteli a rodinou :-)!