Vložte vajíčka do misky na led a dejte zamrazit do mrazáku. Až vajíčka vyndáte a uvidíte výsledek, budete to dělat každý den!

Možná si myslíte, že je to bláznivé. Jakmile to jednou vyzkoušíte, budete to tak dělat pořád. Nalejte vajíčka do formiček na led a dejte přes noc do mrazíku. K čemu je to dobré? Tento postup je především ekonomicky výhodný! Čtěte dál a dovíte se proč.

Proč zamrazit vejce?

Už se vám někdy stalo, že jste měli v lednici příliš mnoho vajec najednou? Možná jste je nakoupili u farmáře za dobrou cenu nebo vám je přivezli příbuzní. Tak jako tak, určitě jste nechtěli, aby se vám zkazili. To se přitom může velmi snadno stát, vejce nejsou potravinou, která se nikdy nezkazí.

  • už nikdy nebudete muset vyhodit žádné zkažené vejce
  • ušetříte místo v lednici
  • uchováte vejce déle čerstvá a okamžitě připravená k použití

Jak sami vidíte, jde o skvělý trik, který vám ušetří spoustu starostí. Jak na to? Pořiďte si formičky na led. Prodávají se jak v plastové, tak silikonové podobě, je zcela na vás, jaké použijete. Do formiček můžete buď vajíčka vyklepnout celá či je můžete předtím vyšlehat nebo rozmixovat a poté nalít do formy.

Čtěte také: Matematické hádanky, které Čechům zamotali hlavu. Zvládnete je?

Nezůstávejte jen u vajec

Mražení je skvělé nejen v případě masa. Čerstvé a vždy po ruce můžete mít díky mrazáku i ovoce či zeleninu. Nakrájejte na plátky či nasekejte lesní plody či jiné oblíbené ovoce a dejte je do vaničky na led. Dejte do mrazáku. Poté je můžete kdykoliv použít jako ozdobu při pečení, na koktejly či pro vylepšení zmrzlinového poháru.

A co dál?

Pokud chcete opravdu čistý a prvotřídní led, tak nepřestávejte číst. Věděli jste, že na perfektní kostky ledu potřebujete vodu, která byla dvakrát převařená? Jen tak budete mít jistotu, že váš výtvor bude stát za to.

Mimo klasického ledu si můžete vyrobit také kostky omáček či vývarů. Díky tomu si ušetříte spoustu času při vaření a pro hosty a rodinu budete vždy za hvězdu. Poctivý vývar je vždy lepší než kupovaný bujon.