Všichni děláme tuto jednu chybu! Toto je jediný způsob, jak byste měli rozmrazovat kuře!

Jak jistě víte, nejzdravější a nejlepší je připravit kuře, když je čerstvé. Někdy nám však nějaké části zůstanou, případně z důvodu našich každodenních povinností kuře dáváme do mrazničky. Kuřecí maso se zmrazí poměrně rychle, ale rozmrazuje se delší dobu.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Víte však, jak ho správně rozmrazit?

Někdy jsem si zvykla kuřecí maso rozmrazovat v teplé vodě. Bylo to rychlé a praktické. Toto však vůbec není správné a dokonce nebudete věřit, ale lépe uděláte, pokud jej rozmrazíte v mikrovlnce.

Pokud máte více času, případně chcete předejít různým negativním vlivům, měli byste kuře rozmrazovat v chladničce. To znamená, že maso si vyndejte raději den předtím, než ho chcete připravovat a vložte ho do lednice, kde se rozmrazí pomalu, ale při chladnější teplotě a tudíž nehrozí, že by se zkazilo.

Čtěte také: Neuvěříte, jaké jsou někdy zvyky při návštěvě hřbitova. U některých věcí budete šokováni s tím, jak je to děsivé. Co je běžné a co může být doslova přes čáru?

Pokud už se rozhodnete kuře rozmrazovat ve vodě, nikdy to nedělejte v teplé, případně horké. Kuře dejte v obalu nebo v sáčku do studené vody, kterou byste ale měli měnit každých 30 minut.

Rozmrazování při pokojové teplotě dokonce vůbec není správné a dobré. Maso ztrácí na kvalitě! Riskujete, že bude infikované různými bakteriemi, které se velmi rychle množí a to zejména, když je venku léto a teplo!