Vůně jablek byla tak silná, že jsem si musela vzít recept: Babiččiny jablečný koláč

Reklama

Babiččin jablečný koláč byl vždy úžasný. Její recept zdobil naši rodinnou kuchyni po celá léta. Když se jablečný koláč pekl, celý dům zaplavil lahodný vůně jablek, skořice a těsta. Tenhle koláč měl vždy křehké těsto, které se téměř rozplývalo na jazyku, a vrstvu jablek, které byly jemně zakaramelizované, plné chuti a sladkosti. Babiččin jablečný koláč nebyl jen dezert, byl to kousek dětství a lásky, který jsme si všichni užívali na rodinných setkáních a oslavách. Každý kousek tohoto koláče byl jako skvostná vzpomínka na domov a teplé chvíle strávené s rodinou.

Ingredience

  • 2 celá vejce
  • 2 jablka
  • 1/2 sklenice bílého cukru
  • 1/2 sklenice oleje ze semínek
  • 1/2 sklenice mléka
  • 1 sáček prášku do pečiva (16 g)
  • 2 sklenice + 1/2 mouky typu 00
  • špetka citrónového nebo pomerančového aroma
  • moučkový cukr podle chuti

Příprava

Reklama

Příprava:
1. Vejce vyšleháme s cukrem.
2. Poté přidejte mléko, olej, mouku a kvásek.
3. Nyní směs nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem.
4. Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky a položíme na těsto.
5. Pečeme v předehřáté troubě na 180° 40-45 minut.
6. Ozdobte moučkovým cukrem.

Reklama