Vůně jablek byla tak silná, že jsem si musela vzít recept: Babiččiny jablečný koláč

Babiččin jablečný koláč byl vždy úžasný. Její recept zdobil naši rodinnou kuchyni po celá léta. Když se jablečný koláč pekl, celý dům zaplavil lahodný vůně jablek, skořice a těsta. Tenhle koláč měl vždy křehké těsto, které se téměř rozplývalo na jazyku, a vrstvu jablek, které byly jemně zakaramelizované, plné chuti a sladkosti. Babiččin jablečný koláč nebyl jen dezert, byl to kousek dětství a lásky, který jsme si všichni užívali na rodinných setkáních a oslavách. Každý kousek tohoto koláče byl jako skvostná vzpomínka na domov a teplé chvíle strávené s rodinou.

Ingredience

  • 2 celá vejce
  • 2 jablka
  • 1/2 sklenice bílého cukru
  • 1/2 sklenice oleje ze semínek
  • 1/2 sklenice mléka
  • 1 sáček prášku do pečiva (16 g)
  • 2 sklenice + 1/2 mouky typu 00
  • špetka citrónového nebo pomerančového aroma
  • moučkový cukr podle chuti

Příprava

Příprava:
1. Vejce vyšleháme s cukrem.
2. Poté přidejte mléko, olej, mouku a kvásek.
3. Nyní směs nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem.
4. Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky a položíme na těsto.
5. Pečeme v předehřáté troubě na 180° 40-45 minut.
6. Ozdobte moučkovým cukrem.

Čtěte také: Salát z červené řepy je ideální pro oběd i večeři