David Hampl
12 května, 2020

Velikonoce jsou už sice za námi, nicméně sváteční jídla si nemusíme připravovat jen o svátcích. Pokud na ně máme chuť, nic nám nebrání si je kdykoliv udělat. Receptů a možností je velké množství, tak proč si něco zakazovat, odpírat nebo dokonce čekat na nějakou významnou událost. Máme-li chuť, tak hurá do toho. Pokud byste si dali něco opravdu dobrého, ale zrovna vás nenapadá, co dobrého si připravit, vyzkoušejte recept na báječnou velikonoční nádivku, která se už po dlouhá léta dělá stále stejně. Zajímavostí na ní je, že zmizí ze stolu během krátké chvíle, protože je opravdu skvělá.

Sváteční pokrm

Jde o výbornou sváteční nádivku, která je tím, nejlepším, co můžete ochutnat. Pokud si ji uděláte podle tohoto receptu a přidáte do ní třeba trochu kopřivy, jak se to kdysi dělávalo, pak se budete oblizovat ještě týden po tom. Nádivka je velmi chutná, protože se dělá na jaře a působí velmi mladě a svěže. Opravdu je to lahůdka, která by neměla na vašem stole chybět, ať už o Velikonocích nebo normálně.

Ingredience k nádivce

Pokud vás láká tento recept, není nic jednoduššího než si ho připravit. K přípravě budete potřebovat následující suroviny a ingredience: 10 až 12 rohlíků, 8 žloutků, 8 bílků, 1 máslo, sůl, pepř, drcenou majoránku, mletý zázvor, špetku muškátového oříšku, mladou kopřivu, uzené maso, vepřové sádlo nebo olej na vymazání pekáče. Sami vidíte, že se jedná o klasické ingredience, které máte jistě doma nebo je pravidelně používáte. Na kopřivu vyrazte do nejbližšího lesa, určitě tam bude.

Postup výroby

Uzené maso povařte ve vodě a nakrájejte ho na kostičky. Vývar si ponechejte bokem. Do misky si dejte máslo, žloutky, sůl, pepř, majoránku, zázvor, muškátový oříšek, kopřivu, najemno nakrájené rohlíky a maso na kostičky. Pořádně promíchejte a postupně zalijte vývarem. Z bílků si ušlehejte sníh a zlehka ho vmíchejte do hmoty. Poté vymažte pekáč, hmotu do něj rozložte a pečte dozlatova. Nechte si chutnat.

Sdílejte článek