Výborný nadýchaný a lahodný kakaový koláč.

Tento koláč je naprosto lahodná záležitost, kterou v horkých letních dnes jistě potěšíte každou návštěvu! Nadýchané kakaové těsto s lehkou smetanovou náplní totiž ulahodí každému mlsnému jazýčku. Jedná se o jeden z italských receptů, který je dostupný naprosto všem a to nejen cenově, ale i z hlediska realizace.

Reklama

Co budete potřebovat?

  • 200 g mascarpone
  • 200 g ricotty
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g hořké čokolády
  • 400 g máslových sušenek
  • 4-5 PL kakaa
  • 200 g másla
shutterstock.com

Jak na to?

  1. Nejprve si připravte v misce lahodnou smetanovou náplň. Smíchejte ricottu, mascarpone, cukr a čokoládu nastrouhanou na hobliny. Směs byste měli důkladně promíchat, aby Vám vznikl hustý hladký krém. Ten si poté na nějakou chvíli odložte do ledničky a přejděte k výrobě těsta.
  2. Těsto by mělo být křupavé, proto si nejprve rozdrťte sušenky a ty smíchejte s kakaem a máslem.
  3. Dortovou formu si vyložte pečícím papírem a na dno si i okraje vylejte připravené těsto.
  4. Navrch poté navrstvěte lahodný krém a opět posypte sušenkovým těstem. Nezapomeňte, že krém musí být tuhý a vychlazený.
  5. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte cca 25 minut.
  6. Poté stačí nechat jen vychladnout a můžete podávat.

Dobrou chuť!

Reklama