Výborný recept krok za krokem: domácí křupavé rohlíčky

Ingredience:

  • 1 kg polohrubé mouky
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 4 lžičky sušeného droždí
  • 7 lžic oleje
  • špetka soli
  • 700 ml vlažné vody
  • 250 g měkkého másla
  • 1 ks vejce na potření
  • semínka na posypání
shutterstock.com
  1. Příprava Těsta:
    • Ve velké míse smíchejte 1 kg polohrubé mouky, 2 lžíce krystalového cukru, 4 lžičky sušeného droždí, 7 lžic oleje a přidejte špetku soli.
    • Postupně přilijte 700 ml vlažné vody a důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete hladkého těsta.
    • Zakryjte mísu a nechte těsto kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
  2. Formování Rohlíků:
    • Vykynuté těsto vyklopte na pracovní desku a rozválejte do kruhového tvaru.
    • Rozřízněte těsto na menší trojúhelníky.
    • Každý trojúhelník potřete měkkým máslem a srolujte od širší části k užší, vytvářejíc tak rohlíky.
    • Položte rohlíky na plech s pečicím papírem.
  3. Posypání a Pečení:
    • Rozšlehejte vejce a potřete jím připravené rohlíky.
    • Posypte rohlíky různými semínky dle vaší preference.
    • Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů, dokud rohlíky nezískají zlatavou barvu.

Takto připravené měkkoučké máslové rohlíky vás okouzlí svou lahodnou chutí. Přejeme vám dobrou chuť!

Reklama
Reklama