Výborný recept na rychlou a kvalitní večeři! Pečený brambor a medové plátky vepřového!

Rádi byste připravili těm Vašim strávníkům dobrou teplou a kvalitní večeři? Přesto však chodíte domů z práce velmi pozdě a únavou už skoro nevidíte? Pak pro Vás máme výborný recept na pečené medové vepřové masíčko se šťavnatými a měkkými bramborami.

Velkou výhodou pak je, že připravujete přílohu a maso v jednom! Nemusíte tak zbytečně trávit 2x více času přípravou. Co si budeme povídat, kdo by nechtěl ušetřit čas a spoustu čistého nádobí.

Co budete potřebovat?

  • 2,5 kg vepřových plátků
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a koření dle chuti
  • 3 ČL medu
  • 2 PL hořčice
  • 1 ČL balzamikového octu
  • 2 kg brambor
  • 5 cibulí
  • olej

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejdříve si prolisujte česnek a smíchejte ho s hořčicí, medem, olejem, solí a kořením.
  2. Připravenou směsí poté potřete vepřové plátky z obou stran.
  3. Poté si oloupejte a nakrájejte brambory, které rozmístěte po plechu, či v zapékací misce. Nezapomeňte přidat nakrájenou cibuli.
  4. Na vše poté vyskládejte vepřové plátky.
  5. Vše zakryjte fólií a pečte, doku brambory nezměknou a vepřové masíčko nepustí dostatečnou šťávu.
  6. Ke konci doporučujeme ještě odstranit fólii a dopéct cca 10 minut.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Chutnají, a zároveň vaše tělo pročistí. Které potraviny byste měli jíst každý den