Rádi byste připravili těm Vašim strávníkům dobrou teplou a kvalitní večeři? Přesto však chodíte domů z práce velmi pozdě a únavou už skoro nevidíte? Pak pro Vás máme výborný recept na pečené medové vepřové masíčko se šťavnatými a měkkými bramborami.
Velkou výhodou pak je, že připravujete přílohu a maso v jednom! Nemusíte tak zbytečně trávit 2x více času přípravou. Co si budeme povídat, kdo by nechtěl ušetřit čas a spoustu čistého nádobí.
Co budete potřebovat?
- 2,5 kg vepřových plátků
- 1 stroužek česneku
- sůl a koření dle chuti
- 3 ČL medu
- 2 PL hořčice
- 1 ČL balzamikového octu
- 2 kg brambor
- 5 cibulí
- olej
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejdříve si prolisujte česnek a smíchejte ho s hořčicí, medem, olejem, solí a kořením.
- Připravenou směsí poté potřete vepřové plátky z obou stran.
- Poté si oloupejte a nakrájejte brambory, které rozmístěte po plechu, či v zapékací misce. Nezapomeňte přidat nakrájenou cibuli.
- Na vše poté vyskládejte vepřové plátky.
- Vše zakryjte fólií a pečte, doku brambory nezměknou a vepřové masíčko nepustí dostatečnou šťávu.
- Ke konci doporučujeme ještě odstranit fólii a dopéct cca 10 minut.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Chutnají, a zároveň vaše tělo pročistí. Které potraviny byste měli jíst každý den