Existují potraviny, z nichž i nejobyčejnější jídlo bude chutnat jako kulinářské veledílo. Jedním z těchto výrobků je vepřové maso. Stačí, když ho naplníte pomerančem, nebo švestkami a chutné maso bude ještě šťavnatější a lahodnější než kdykoliv předtím. Brambory, těstoviny a houby v kombinaci se sladko-kyselou omáčkou udělají z masa hvězdu (nejen) nedělního obědu.
Reklama
I přesto, že role vepřového masa plněného okurkou a sýrem je o něco skromnější variantou než výše uvedené možnosti, na jeho chuti to nic neubírá. Navíc, každý se potěší, když připraví skvělé jídlo, aniž by musel v kuchyni strávit celé dopoledne. Pokud hledáte všechny tyto atributy receptu, s radostí Vám jeden takový nabízíme!
Co budete potřebovat?
- 500 g vepřového masa
- 100-130 g tvrdého sýra
- 2-3 ks kyselých okurek
- 2 lžíce citronové šťávy
- pepř
- sůl
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Maso si omyjte, osušte a nakrájejte na tenčí plátky.
- Následně si na kousky masa dejte potravinovou fólii a naklepte ho.
- Okořeňte ho a polijte citrónovou šťávou. Vložte ho do nádoby a nechte marinovat cca 30 minut.
- Každou okurku si nakrájejte na 4 kousky a sýr nařežte na menší proužky.
- Nyní si maso osolte a opět opepřete.
- Vezměte si kus masa, rozložte si ho na pracovní desce a vložte do něj 1 kousek okurky a 1 kousek sýra.
- Srolujte a vytvořte si závitek. Zpevněte ho nitkami, nebo párátkem.
- Rozehřejte si olej na pánvi a všechny závitky osmažte z obou stran.
- Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Osmažené masové závitky přemístěte do pekáče a vložte do trouby na dalších 12 minut.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama