Výborný a rychlý tip na teplý pokrm! Vyzkoušejte tyto famózní Masové závitky!

Existují potraviny, z nichž i nejobyčejnější jídlo bude chutnat jako kulinářské veledílo. Jedním z těchto výrobků je vepřové maso. Stačí, když ho naplníte pomerančem, nebo švestkami a chutné maso bude ještě šťavnatější a lahodnější než kdykoliv předtím. Brambory, těstoviny a houby v kombinaci se sladko-kyselou omáčkou udělají z masa hvězdu (nejen) nedělního obědu.

I přesto, že role vepřového masa plněného okurkou a sýrem je o něco skromnější variantou než výše uvedené možnosti, na jeho chuti to nic neubírá. Navíc, každý se potěší, když připraví skvělé jídlo, aniž by musel v kuchyni strávit celé dopoledne. Pokud hledáte všechny tyto atributy receptu, s radostí Vám jeden takový nabízíme!

Co budete potřebovat?

  • 500 g vepřového masa
  • 100-130 g tvrdého sýra
  • 2-3 ks kyselých okurek
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • pepř
  • sůl

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Maso si omyjte, osušte a nakrájejte na tenčí plátky.
  2. Následně si na kousky masa dejte potravinovou fólii a naklepte ho.
  3. Okořeňte ho a polijte citrónovou šťávou. Vložte ho do nádoby a nechte marinovat cca 30 minut.
  4. Každou okurku si nakrájejte na 4 kousky a sýr nařežte na menší proužky.
  5. Nyní si maso osolte a opět opepřete.
  6. Vezměte si kus masa, rozložte si ho na pracovní desce a vložte do něj 1 kousek okurky a 1 kousek sýra.
  7. Srolujte a vytvořte si závitek. Zpevněte ho nitkami, nebo párátkem.
  8. Rozehřejte si olej na pánvi a všechny závitky osmažte z obou stran.
  9. Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Osmažené masové závitky přemístěte do pekáče a vložte do trouby na dalších 12 minut.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Místo chemie použila při praní toto! Od té doby jinak nepere a tento postup radí každé ženě v domácnosti. S tímto trikem bude vaše šedé nebo zažloutlé prádlo opět nádherně bílé