Díky této ingredienci připravíte vynikající domácí Sacher dort, který upečete během chvilky. Má famózní chuť a poctíte jím jakoukoliv návštěvu

Pojďme péct

Rozdělíme bílky a žloutky. Z bílků dobře vyšleháme tuhý sníh. Postupně do něj vmícháme oddělené žloutky, rozpuštěné máslo a natavenou čokoládu, klasický i vanilkový cukr, mléko s na jemno mleté ořechy. Do směsi pak postupně vmícháváme mouku a prášek do pečiva. Pečeme na střední teplotu ve vymazané formě asi 60 minut. Hotový piškot necháme dobře vychladnout. Poté ho pro vymazání marmeládou podélně rozřízneme a opět slepíme k sobě. Vrchní polevu vytvoříme rozpuštěním čokolády s máslem. V případě chuti ji můžeme doplnit ještě rumem. Stěrkou utřeme horní čokoládu do hladka, po stranách otřeme případně přetékající marmeládu a máme hotovo. Dobrou chuť!

Pokračování článku na předchozí stránce