Vynikající sladký skořicový koláč: Tradiční křupavá pochoutka, která se připravuje téměř v...

Vynikající sladký skořicový koláč: Tradiční křupavá pochoutka, která se připravuje téměř v každé španělské domácnosti

Almoyshavena! To není kouzlo ani pozdrav, je to název vynikajícího koláče. Tento koláč pochází ze Španělska, najdete ho tam téměř v každé domácnosti. Je oblíbeným pokrmem, protože je jednoduchý chutný a rychlý.

Ingredience jsou cenově dostupné a najdete je v každé domácnosti. Určitě tento koláč vyzkoušejte a uvidíte, že ho pak budete péct stále.

 

kolac-1
Na koláč budeme potřebovat:

  • 200 ml vody
  • 50 g másla
  • 50 g rostlinného oleje
  • 130 g mouky
  • špetku soli
  • 3 vejce
  • 5 lžic cukru
  • mletou skořici
  • kolac 2

Postup:

Připravíme si hrnec, do kterého dáme vařit vodu, přidáme máslo a rostlinný olej.

kolac-3

2. Když se nám máslo rozpustí, hrnec odstavíme. Přidáme mouku se solí a vypracujeme těsto.

kolac-4

3. Do těsta postupně přidáváme vejce.

kolac-5

4. Takto připravené těsto dáme na plech vyložený papírem na pečení.

kolac-6

5. Těsto posypeme krystalový cukrem a skořicí. Skořice dodá koláči neodolatelnou vůni a fantastickou chuť.

kolac-7

6. Pečeme při teplotě 170 – 180 ° C asi 20 minut do zlatova.

7. Upečený koláč vytáhneme z trouby a můžeme ihned podávat. Doporučujeme jíst koláč s mlékem, kávou nebo kakaem.

kolac-8Tento koláč je velmi oblíbený zejména u dětí, ale nepohrdnou nim ani dospělí. Vyzkoušejte ho, je vynikající!

Tisk