Vynikající tuňákovo-cizrnová pomazánka s jarní cibulkou, po které si nemusíte dávat žvýkačku!

I Vy jste milovníky zdravých jídel a upřednostňujete dávat dětem na svačinu domácí jídlo, než koláčky z obchodu? Pak máme něco, čím Vás určitě potěšíme. Tuňáková pomazánka s cizrnou nenechá nikoho chladným. Je úžasně jemná, zdravá, chutná a navíc i levná!

Thuna-Creme[hana-code-insert name=’google‘ /]Pryč se sardinkami! Tuňák je lepší, lehčí, zdravější a dá se mnohem jednoduššeji zpracovat. V kombinaci se zdravou a tělu prospěšnou cizrnou se zapíše do první desítky přísad ve Vaší kuchyni. Cizrna je stále nedoceněná bílkovinná bomba. V Itálii tzv. římský hrách, ve Španělsku španělská fazole a u nás jednoduše cizrna, obsahuje přirozeně hodně vlákniny a obsahuje velmi mnoho železa, díky čemuž dokáže už jeden pokrm z cizrny pokrýt téměř celou denní dávku, kterou potřebujeme dostat do těla. Obrovskou výhodou také je, že vařením a ani konzervováním neztrácí téměř nic ze svých účinných složek, což se u jiných druhů potravin nedá říct. Pak jsou to i vitaminy skupiny B a draslík. No a největší výhodou cizrny je, že nenadýmá, jako ostatní luštěniny.

Takže pokud jste se rozhodli pro kombinaci – tuňák, cizrna, jarní cibule – lépe jste ani nemohli udělat. Pojďme se podívat, co budeme na lahodnou pomazánku potřebovat.

Čtěte také: Lidé našli podivný sněhový útvar a až když přišli blíže, zjistili že se jedná o živého tvora. Pes byl zmrzlý a pod nánosem sněhu! To ale nebylo to jediné šokující! Co se stalo potom?

Co budete potřebovat?

  • 120 g tuňáka z konzervy (podle Vaší chuti může být ve vlastní šťávě nebo v oleji)
  • 2 ks jarní cibulky
  • 100 g uvařené cizrny (já dávám i více), případně cizrnové mouky
  • 100 g másla
  • 1/2 lžičky soli

2Jak na to?

Cizrnu si uvaříme a scedíme. Podle chuti můžete cizrnu uvařit al dente, nebo zcela doměkka. Já vařím al dente, pomazánka je pak jemně křupavá, což má rodina miluje!

Máslo si necháme změknout na pokojovou teplotu.

Všechny suroviny smícháme v malém mixéru a mixujeme, dokud pomazánka nebude rovnoměrně promíchaná. Nejlepší je na čerstvý chléb a když je ještě vlažná z mixování!

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Náš tip!

Jarní (nebo mladá) cibulka se v pomazánce ztratí. Budete ji cítit jen velmi jemně a nemusíte si po ní dávat žvýkačku, která by porazila zápach z úst, protože žádný nebude. Pomazánku můžete podávat s čerstvými rajčaty, ale u nás je oblíbená i sama o sobě.

Dobrou chuť!