Vyzkoušejte skvělé kuřecí řízky v hořčicové marinádě a můžeme vám garantovat, že tento druh masa už nebudete nikdy připravovat jinak. Za pár minut máte pochoutku, která dokáže ohromit každého!

Klasický řízek každý nejenom zná, ale také ho samozřejmě dělá. Není na něm nic složitého. Nutno ale říci, že nijak výrazně neohromí ani svou chutí. Pokud ho právě z tohoto důvodu neděláte, je dobrý čas na změnu. A to v tom směru, že si můžete nachystat luxusní kuřecí řízky v hořčicové marinádě. Právě díky ní dostane maso zcela unikátní šmak, který budete milovat. Nevěříte? Zkuste a uvidíte.

Co budete potřebovat?

Chcete vyzkoušet zcela ojedinělou a hlavně dokonalou chuť? Pokud ano, dbejte našich pokynů a nachystejte si všechny suroviny, bez kterých se neobejdete. Základem je samozřejmě kuřecí maso. A to je nutné naložit do marinády, kterou je kvalitní hořčice. Můžete využít nejenom plnotučnou, ale můžete využít třeba i dijonskou, nebo jakýkoliv jiný druh. Díky tomu nebude dané jídlo nikdy jednotvárné. Hořčici už jenom dochutíte solí a pepřem a jste připraveni.

Jelikož se jedná o řízky, nelze zapomínat také na hlavní suroviny na trojobal. Kdo je v kuchyni jako doma, ten ví, že se nelze obejít bez mouky, vajíčka s trochou mléka a dále strouhanky. Tím máte vše potřebné a můžete se pustit do přípravy.

Čtěte také: Nikdy jsem nevěděla, jak správně uvařit meruňkový kompot. S tímto návodem se mi podařil ten nejlepší za celé roky!

Základem je marinování masa

Čím začít? Samozřejmě masem. Kuřecí je třeba nejprve očistit, potom ho nařezat na tenčí plátky a poté také naklepat. Když máte připraveno, můžete ho potřít hotovou marinádou. Její příprava je snadná, jelikož pouze rozmícháte hořčici s trochou soli a do této marinády vložíte maso. Doma marinování by měla být minimálně 60 minut, díky čemuž maso dokonale nasákne samotnou chuť hořčice.

Naložené maso obalujte

Po uplynutí doby marinování můžete začít obalovat. Pamatujte na to, že maso rozhodně neomývejte a pokud je stále potřeno hořčicí, je to jedině plus. Obalování je klasické, kdy do jedné mísy dáte mouku, do druhé rozšlehané vejce s trochou mléka a do třetí strouhanku. Nejprve maso obalíte v mouce, potom ve vejci a následně ve strouhance. Pokud chcete silnější vrstvu, dejte maso ještě jednou do vajíčka a potom do strouhanky. Takto obalte všechny plátky.

Smažte na oleji, nebo pečte v troubě

Příprava je za vámi. Nyní už můžete kuřecí řízky v hořčičné marinádě jenom tepelně upravit. Klasická příprava je spojena se smažením na pánvi, na dostatku oleje. Alternativně je možné použít také fritézu. Pokud vám záleží spíše na zdravější přípravě, tak doporučujeme použít troubu, ve které řízky pečete při teplotě okolo 200 stupňů. V obou postupech přípravy platí, že by měly být dokonale do zlatova.