Pečivo z listového těsta je skutečným zázrakem pro každou ženu v domácnosti a skutečnou lahůdkou pro každého člena domácnosti. Dnes se s Vámi podělíme o recept, který lze připravit za 20 minut a to za pomocí pouze 2 přísad.
Představte si, že je pečivo z listového těsta namočené ve šťávě z vonné smažené slaniny. Takovýto jednoduchý recept nezanechá Vaše hosty lhostejnými. Zkuste to, nebudete zklamaní!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 150-200 g slaniny
- 0,5 kg listového těsta
- sůl dle chuti
- černý pepř dle chuti
- špejle
Jak na to?
- Máte-li dřevěné špejle, naložte si je do vody.
- Nakrájejte si slaninu na tenké plátky asi 5 cm dlouhé.
- Listové těsto si rozdělte na několik obdélníků o velikosti slaniny.
- Na těsto si potom vyskládejte slaninu a špejle, jak je vidět výše na obrázku.
- Vše okolo špejle zamotejte.
- Tzv. Shish kebaby si následně umístěte na plech pokrytý pečícím papírem a po dobu 20 minut jej pečte při teplotě 230 stupňů.
Gratulujeme, vynikající předkrm pouze o dvou ingrediencích je připraven! Chcete-li, aby pokrm vypadal elegantněji, můžete jej ozdobit bylinkami dle Vaší chuti.
Dobrou chuť přejeme!