Vzal bůček, trochu česneku, dostatek soli a udělal TOTO. Pár dní si masa nevšímal. Pak ho dal ochutnat a lidé neměli slov

Dnes jsme si připravili pochoutku, která zaručeně potěší všechny milovníky poctivého masa. Kvalitní a poctivé maso je dnes vzácností, a proto se na tuto pochoutku pořádně připravte. Už při samotném čtení receptu se budete oblizovat, až vám potečou sliny. Nakládaný bůček s česnekem se tak stane vaší touhou, o které se vám bude i zdát. Jakmile však budete znát recept, který vám níže představíme, nebudete mít už nikdy problém si bůček připravit. Pojďme si tedy o něm něco povědět a podívat se, jak pochoutku připravit.

Masová lahůdka

Nakládaný bůček s česnekem je opravdovou lahůdkou, kterou ocení opravdu všichni masaři. Patříte-li i vy do skupiny milovníků masa a uzeného na různé způsoby, máte téměř povinnost recept vyzkoušet. Jeho báječná a dokonalá chuť vás perfektně odzbrojí a zařadíte si jej mezi své oblíbené pokrmy, samozřejmě z masa. Příprava receptu je snadná a rychlá, takže sliny vám potečou jen chvíli.

Potřebné ingredience

Máte-li na nakládaný bůček s česnekem opravdu chuť, na nic nečekejte a pusťte se do jeho přípravy. Na začátek si připravte následující ingredience: 300 g bůčku, 3 stroužky česneku, 7 kuliček černého pepře, 30 g soli a 3 bobkové listy. Bůček si můžete zvolit podle sebe, protože každý preferuje něco jiného. Nyní se podíváme, jak postupovat.

Čtěte také: Předcházejte nemocem a uveďte pH vašeho organismu do normálu – víme jak na to. Co vám v tom pomůže?

Nasolit, zalít a koštovat

Jakmile budete mít připraveny suroviny, nastává fáze samotné přípravy. Je vhodné, abyste měli při ruce velkou nádobu, která se dá uzavřít. Stroužky oloupaného česneku nakrájejte, bůček řádně omyjte a nakrájejte na několik stejně velkých částí. Jistě víte, že bůček se musí pořádně osolit ze všech stran, takže to poctivě proveďte. Nasolený bůček vhoďte do zmíněné nádoby, přidejte zbylou sůl, dále česnek a ostatní suroviny. Nádobu napusťte vodou tak, aby bůček vůbec nečouhal ven. Následně nádobu uzavřete a dejte do lednice. Po 3 dnech ho vytáhněte, nakrájejte na plátky a pusťte se do koštování.