David Hampl
21 října, 2019

Nevíte, co připravit svým ratolestem jako originální oběd, až přijdou hladové ze školy, či čím překvapit návštěvu? Roláda z mletého masa je ta pravá. Máme pro vás skvělý recept, díky kterému budete před svými známými za kulinářskou hvězdu – roládu z mletého masa se sýrem a slaninou.

Co budete potřebovat?

Na přípravu této pochoutky si připravte přibližně jeden kilogram mletého masa, nejlépe hovězího, dvě stě gramů slaniny, dvě stě gramů sýru ementál či gouda v celku, barbecue omáčku a dále sůl a pepř na dochucení. Pokud máte k dispozici čerstvé bylinky, jako jsou majoránka, tymián nebo oregano, můžete je do směsi přidat také. V případě, že máte rádi pikantnější jídla, přidejte trochu papriky či chilli. 

Tajemství výroby krok za krokem

Nejprve si připravíme směs mletého masa. Mleté maso vložíme do větší misky a dochutíme pomocí soli a pepře, případně i dalších bylinek či koření. Následně vše důkladně promícháme, nejlépe rukama, aby se koření do masa pořádně zapracovalo a aby se vše dobře propojilo, maso musí dobře držet tvar.

Dále si připravíme alobal, či pokud máte tak zvanou sushi rohož, a položíme na něj plátky slaniny. Poté na slaninu rukama naneseme vrstvu mletého masa a prsty pořádně přitiskáváme. Na vzniklou vrstvu mletého masa poté položíme ementál ve formě podlouhlého hranolku. Posledním krokem je svinutí masa se sýrem za pomoci alobalu či rohože do podoby rolády a její vložení na grilovací rošt do trouby předehřáté na sto osmdesát stupňů. Takto roládu pečte po dobu dvacet pět minut. Po jejich uplynutí potřete vrchní část rolády barbecue omáčkou a pečte dalších deset minut. Poté roládu omáčkou potřete ještě jednou a pečte dalších pět minut.

To ale ještě není všechno. Po vyjmutí rolády z trouby ji ještě teplou obalte například smaženými kousky cibulky, rozdrcenými nachos plackami či kukuřičnými lupínky. Pak už stačí roládu jen nakrájet na plátky a můžete ochutnat.

Sdílejte článek