Vzala jsem kuřecí prsa, trochu sýra a 2 ingredience. Když jsem plech vytáhla z trouby, nemohla jsem té úžasné chuti uvěřit

Skvělá věc na kuřecích prsou je to, že se dají poměrně rychle a snadno připravit na večeři. Jejich cena přijatelná, a dokonce i začátečníci je dokáží připravit. Kuře je skvělou volbou na nedělní oběd nebo rychlou večeři během týdne. Zkuste některý z těchto 6 receptů na lahodné kuře.

Mango nebo houby

Prvním receptem jsou kuřecí prsa s mangem a bulgurem. Budete potřebovat: 40 dkg kuřecích prsou, 15 dkg bulguru, 5 dkg manga, 2 jarní cibulky, 2 bobkové listy, 1 kus celé skořice, 0,7 dkg kari, 0,7 dkg mletého kmínu, 1 špetku cayennebors vloček, olivový olej, sůl a pepř. Postup a příprava jsou jednoduché a zřejmé už ze samotné fotografie.

Druhým receptem jsou zapečené kuře s houbami. Budete potřebovat: 4 kousky filé z kuřecích prsou, sůl, pepř, olej a 1 cibuli. Na houbovou část:20 dkg hub, 1 ks másla, 1/2 petržele zelené, 1 lžíci žitné mouky, 1 lžičku papriky, 1 balení mozzarelly, 10 dg sýra a 1 rajče. Postup a příprava jsou jednoduché a zřejmé už ze samotné fotografie.

Čtěte také: Sluch patří k nejdůležitějším lidským smyslům. Je třeba ho nejenom chránit, ale myslet na to, aby byl dobrý. S tímto přírodním receptem uslyšíte vše, co se kde šustne

Kyjev nebo slanina

Na kyjevské kuře budete potřebovat: filet z kuřecích prsou 80 dkg, 15 dg smetanového česneku, 2 lžíce mouky, 1 vejce, 6 dkg drobků chleba, 3-4 lžíce oleje a 1 kus citronu. Postup a příprava jsou jednoduché a zřejmé už ze samotné fotografie.

Na pečené kuřecí stehno plněné slaninou budete potřebovat: 4 kousky filé z kuřecích prsou, 4 plátky slaniny, 1 dl oleje (slunečnicový nebo kukuřičný olej), 2 polévkové lžíce sójové omáčky, 2 polévkové lžíce koriandru, 4 kousky šalotky nasekané, 1 lžičku soli, 1 lžičku mletého černého pepře, 2 stroužky česneku strouhaného, 0,5 lžičky silného pepřového krému a 1 vývarovou kostku. Postup a příprava jsou jednoduché a zřejmé už ze samotné fotografie.

Špenát nebo smetana

Na kuře s parmezánem a špenátem budete potřebovat: 30 dkg kuřecích prsou, 3 dkg parmezánu, 6 dkg mozzarelly, 1,5 dl marinarové omáčky, 20 dkg špenátu, 25 dkg kale, 2 stroužky česneku, 2 dkg másla, olivový olej, bazalku, sůl a pepř. Postup a příprava jsou jednoduché a zřejmé už ze samotné fotografie.

Na smetanové kuře s estragonem bude potřeba: 2 kostky másla, 2 lžíce olivového oleje, 4 plátky kuřecích prsou, 15 dkg hub, 1 cibule,1 stroužek česneku, 1 kytice estragonu, 1 dl smetany na vaření, čerstvě mletý pepř a sůl. Postup a příprava jsou jednoduché a zřejmé už ze samotné fotografie.