Vzala jsem vepřové maso a udělala z něj kuličku: poté jsem propíchla čtyřmi párátky – budete si olizovat všech deset prstů

Zapomeňte na chlebíčky, masové kuličky, jednohubky nebo koláčky a překvapte své přátele na večírku báječným občerstvením vlastní výroby! Ohromit návštěvu delikatesním předkrmem je naprosto snadné, stačí se inspirovat receptem na vepřové taštičky plněné sýrem a žampiony, které vyniknou na slavnostním stole, ale stejně tak při přátelském posezení s přáteli u piva a vína.

Ingredience

Pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 500 g vepřového masa (vepřové kýty, krkovice)
  • 250-300 g čerstvých žampionů
  • 2-3 stroužky česneku
  • 140 g polotvrdého plnotučného sýra
  • sůl
  • pepř

Příprava

Vepřové maso, ideálně vepřovou kýtu, nakrájejte na tenké plátky. Plátky by měly být zhruba ve velikosti dlaně, zlehka naklepejte, po obou stranách osolte a opepřete.

Čtěte také: 7 znamení, že z Vás vyzařuje atraktivita, i když si myslíte, že atraktivní nejste!

Oloupejte stroužky česneku, které následně rozdrťte.

Očistěte žampiony od slupek, nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s rozdrceným česnekem.

Sýr nakrájejte na kostky, budete potřebovat stejný počet kostek sýra jako je celkový počet plátků masa.

Do středu každého plátku masa umístěte malou porci hub a kostku sýra.

Přeložte okraje plátku přes nádivku tak, abyste vytvořili úhledný balíček, který nahoře sepnete dřevěnými párátky.

Každý balíček následně vložte do alobalového lůžka (viz přiložený obrázek), naskládejte vedle sebe na pečicí plech. Následně přikryjte celý plech alobalem.

Plech vložte do rozpálené trouby na 180°C na minimálně 15 minut, poté svrchní alobal sejměte a pečte dalších 15 minut, než bude maso dobře upečené. Při použití hrubších plátků masa je nutné počítat s delší dobou pečení.

Jako předkrm i hlavní jídlo

Vepřové taštičky lze doplnit čerstvým chlebem nebo celozrnným pečivem. Nezapomeňte také nabídnout francouzskou hořčici nebo domácí kečup. Vepřové taštičky se budou vyjímat také jako hlavní jídlo, v tom případě jsou vhodnou přílohou vařené brambory.